Türk Kızılay Derneği Sarıyer Şubesi ile Sarıyer Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi arasında maddi durumu iyi olmayan aileleri sevindirecek bir protokol imzalandı.

Sarıyer’de gerçekleştirdiği projeler ile dikkat çeken Türk Kızılay Derneği Sarıyer Şubesi, anlamlı bir çalışmaya imza attı. İmzalanan protokol ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan çocuklarının temel ihtiyaçları karşılanacak.

“ÖNEMLİ BİR PROJENİN STARTINI VERİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Kızılay Derneği Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, “Hilal-i Ahmer’den Kızılay’a bir iyilik geleneği olarak süregelen Sevgi Bohçası, bağışçıları sayesinde gönüllerde kalıcı izler bırakmaya devam ediyor. Bu sebeple bugün ilçemiz için önemli bir projenin startını veriyoruz. Bu proje ile ilçemizde yakın zamanda hizmete giren Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi ile protokol imzalayarak bu hastanede dünyaya gelen ihtiyaç sahibi yeni doğum yapan anne ile bebeğini tespit ederek ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Türk, bu projeyi ilçedeki diğer hastaneler ile de büyütmeyi hedeflediklerini belirtti.

“ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. H.Mustafa Özdemir ise, imzalanan bu projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hastanemiz için önemli bir kazanım olacağını ve diğer hastaneler için örnek olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“AİLELERE ULAŞMAYI PLANLIYORUZ”

Proje sorumlusu Türk Kızılay Derneği Sarıyer Şube Koordinatörü Aslıhan Eğilmez ise; “Yeni doğum yapan ihtiyaç sahibi anne ile yeni doğan bebeğinin öncelikli hijyen, giyim, bebek bezi vb. Temel ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan bu proje ile yardıma muhtaç ailelere ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

SARIYER POSTA