Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de corona virüs aşılaması tüm hızıyla devam ediyor. Sırası gelen Sarıyerliler ilçedeki sağlık kuruluşlarında corona aşısı olurken, bunlardan biri de İstinye Devlet Hastanesi'nin yanında kurulan 'Covid Aşı Uygulama Alanı.'

Milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 salgınına karşı bilim adamları tarafından üretilen corona virüs aşısı,  Sarıyer'de randevu alan vatandaşlara yapılmaya devam ediyor.

KURULAN ÇADIRLARDA AŞI YAPILIYOR

Gerek hasta yoğunluğu, gerekse sosyal mesafenin korunabilmesi amacıyla corona aşısı İstinye Devlet Hastanesi'nin yanında kurulan Covid Aşı Uygulama Alanında yapılıyor. Randevu sırası gelen vatandaşlar, çadırlara giderek tercih ettiği corona virüs aşısını oluyor.

KAÇ KİŞİ CORONA AŞISI OLDU?

Sarıyer Belediye Meclisi mayıs ayı oturumunda ilçedeki corona aşısı olanlar ile ilgili bilgiler paylaşan AK Partili Meclis Üyesi Ali Yaman, şunları söylemişti: "Sarıyer genelindeki corona aşısına ilişkin bilgiler veren Yaman, "Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü, bu salgın süresince 50 filyasyon ekibi ile gece gündüz çalışarak, bu süreci başarılı bir şekilde yürüttüler. İlçemizde aşılanma oranları 55 yaş ve üzerinde 1. doz aşılar yüzde 70’in üzerine çıkarken, 2. doz aşılarda aynı oranda hızlı bir şekilde devam ediyor."

SARIYER POSTA GAZETESİ