İLÇE SAĞLIK'TAN YERİNDE AŞI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın organize sanayi bölgelerinde aşı çalışmalarının yapılacağını açıklamasının ardından Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı mobil aşı ekipleri de Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi çalışanlarını aşılamaya başladı.

Yetkililer, gün içerisinde 500 aşılanma yapılması planlandığı ancak yoğunluğa göre bu sayının artacağını ifade etti. İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf Odası binasında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan aşılamalar, önümüzdeki 1 hafta boyunca akşam saat 16.00'a kadar devam edecek.

"SGK KAYDI OLAN HEPSİNE AŞILAMA YAPIYORUZ"

Aşılamayla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan Sarıyer İlçe Sağlık Müdürü Nilüfer Ataoğlu, "Bakanımız Fahrettin Koca'nın açıklamış olduğu gibi organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerle aşılanıyor. Bu kapsamda Sarıyer'deki Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi'ndeki vatandaşlarımızı yerinde aşılıyoruz. Sanayi sitesinde çalışan bütün meslek grupları SGK kaydı olan hepsine aşılama yapıyoruz. Yoğunluk beklediğimizden çok daha fazla. Tüm esnaflarımız ve çalışanlarımız aşıya karşı çok duyarlı. Bu anlamda herkesi bir kez daha aşı olmaya davet ediyorum. Bizim hedefimiz bugün 500 aşı yapmak ama bu sayı yoğunluğa göre artacaktır" diye konuştu.

"HEM ÇALIŞANLAR HEM DE İŞVERENLER İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK"

Sınırlı Sorumlu Oto Tamircileri ve Benzeri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Keskin ise şunları söyledi: Bu aşı imkanını Türkiye'ye sağladığı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne ve tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Oto sanayimizde çalışan yaklaşık 30 bin personelin aşı olması büyük zaman kaybına neden oluyordu. İlçe Sağlık Müdürlüğü bu hizmeti vatandaşın ayağına getirdi. Dolayısıyla hem çalışanlar hem de işverenler için büyük kolaylık sağlandı."

SARIYER POSTA GAZETESİ