Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan çok kritik bir uyarı geldi. Sağlık Bakanlığı'na çocukların aşılanma süreciyle ilgili çağrıda bulunan Ceyhan, Türkiye'de yeni mutant virüslerin görülebileceğini söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, vaka sayılarında düşüşün tam kapanma ile bağlantılı olmadığını belirterek, " 29 Nisan'da başlayan kısıtlamalara bağlı vaka düşüşü beklemiyoruz. Vaka sayılarındaki değişimi ona bağlamak yanlış" dedi.

"Pandemiyi toplumda bitirmemiz zorlaşır"

Tam kapanmanın vakalar üzerindeki etkisinin bir hafta ila 10 gün içerisinde görüleceğini söyleyen Ceyhan, "Çok bulaşıcı bir mutant virüs Türkiye'de yayılmış durumda, yenileri de geliyor maalesef. Unutulmaması gereken grup 18 yaş altı. Bizim şimdiden çocuklar için olan aşıyı satın alıp stoklayacak mıyız, yoksa anlaşmalar mı imzalayacağız; garanti altına almamız lazım. Öbür türlü çocuklara aşılama yapamayacağız. Çocukların yurt dışına giriş ve çıkışında sorunlar olur. Ve bu pandemiyi toplumda bitirmemiz zorlaşır" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ