Türk Kızılayı Sarıyer İlçe Başkanlığı, Büyükdere, Kocataş, Yeniköy ve Pınar Mahallesi Muhtarlıkları işbirliğinde kan bağışı etkinliği düzenledi. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde yapılan programda toplam 384 ünite kan toplanırken, Pınar Mahallesi 189 ünitelik kan bağışı ile İstanbul'da bir rekora imza attı.

31 Aralık Perşembe günü saat 21.00 ile 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00 arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da sahada olan Kızılay gönüllüleri, topladıkları kan bağışı ile şifa bekleyen hastalara umut olmayı sürdürüyor.

MAHALLE MUHTARLARI TAM KADRO

Etkinliğe; Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, Kocataş Muhtarı Serdal Doğan, Yeniköy Muhtarı Engin Cevahiroğlu, Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz ve Çayırbaşı Muhtarı Faruk Özdemir de katılarak destek verdi. Ayrıca Fatih Türk, yapılan çalışmalara destek veren Kızılay gönüllülerine teşekkür belgesi takdim etti.

PINAR MAHALLESİ İSTANBUL GENELİNDE REKOR KIRDI

Büyükdere ve Kocataş mahalle muhtarlıklarını destekleri ile 84 ünite, Yeniköy Mahallesi'nde 111 ünite kan toplandı. Yapılan bağışlar göz önünde bulundurulduğunda Pınar Mahallesi İstanbul'da bir rekora imza attı. 189 ünite kan bağışı ile son zamanların bir günde en fazla kan bağışının yapıldığı mahalle oldu.

SARIYER POSTA GAZETESİ