Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Kızılay Sarıyer Şubesi'ni çalışmalarından dolayı tebrik eden Can, hayırseverlerden toplanan 150 bin TL'nin üzerindeki bağış için "Sarıyer tarihinde eşi benzeri yok" ifadelerini kullandı.

Corona virüs salgını sürecinde ve Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanlığı, Ramazan Bayramı'nda da görev başındaydı. Bayramın ilk günü Yeniköy'deki şehitliği ziyaret eden ekipler, 3. günde ise Kilyos'ta yardım dağıtımı yaptı. Etkinliğe; Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk ve Kızılay Sarıyer Şube Koordinatörü Aslıhan Eğilmez katıldı.

"90 BİN GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR"

Çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Can, "12 ay boyunca çalışmalarını aralıksız sürdüren Kızılay, her yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan ayında vatandaşlarımızın yanında oldu. Fakat bu dönemin bir farkı corona virüs salgını ile mücadele etmemiz oldu. Geçtiğimiz yıl faaliyetlerimizi 20 bin gönüllü ile yürütürken, bu sene 90 binin üzerinde gönüllülerimiz ile çalışıyoruz. Açıkçası salgın nedeniyle gönüllü sayısında sıkıntı yaşar mıyız diye düşünürken, beklentilerimizin çok üzerinde bir katılım oldu. Vatandaşlarımıza gıda kolisi ve çeşitli yardımlarda bulunurken, 50 bin çocuğa da evlerinde kaldıkları için 150 TL'lik harçlık dağıttık. Destek veren herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

CAN'DAN BAŞKAN TÜRK'E TEBRİK

"Türk Kızılayı olarak bu sene kendimize bir hedef koymuştuk" diyen Can, "Geçtiğimiz yıllarda Kızılay şubelerinin bağış toplama miktarları sembolik rakamlardı. Allah'a şükürler olsun ki bu süreçte şubelerimiz çok büyük atılım yaptı. Genel merkez olarak biz de onlara büyük destek verdik. Sarıyerli hayırseverler ile yardıma muhtaç vatandaşlar arasında köprü vazifesi gördük. Bu işbirliği sayesinde Sarıyer'de hiç olmadığı kadar bağış toplandı. Asıl başarı göreve geldikten sonra sizden öncekileri aratmamanızdır. Bu yüzden Şube Başkanı Fatih Türk ve ekibini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"KAN VEREN DUYARLI VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Can sözlerini şöyle tamamladı: "Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç. Sarıyer'de de kan bağışı 1000 ünitenin üzerine çıktı. Kızılay olarak en önemli görevlerimizden biri de bu bağışı sürekli hale getirmek. Her gün 9 bin ünite kan toplayıp bin 500 kamu ve özel hastaneye ulaştırıyoruz. Bundan 10 yıl önce 1 yıl da 500-600 bin ünite kan toplayan Kızılay, artık 3 milyona yaklaştı. Her sene olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında bu bağışlar azaldı. Ayrıca corona virüs salgını nedeniyle ameliyat sayısının da azalmasıyla birlikte günlük 9 bin kan ünite sayısı yarıya kadar düştü. Ekiplerimiz bu süreçte oruçlu olan vatandaşlarımızdan iftardan sonra kan alırken, kan verme durumunda olanlar ise kan merkezlerimize giderek bağışta bulundular. Bu kapsamda duyarlı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ