Birçok kişi daha genç bir görünüme sahip olmak için cildine ve vücuduna bazı bakımlar yaptırıyor. Peki ya eller? Medikal Estetik Hekimi Dr. Meltem  Ayran, el gençleştirme konusu hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar bir insanın yaşını en çok ele veren yerlerin yüz, eller ve boyun olduğunu söylerken, ameliyatsız gençleştirme uygulamalarının her geçen gün popülerliği artıyor.

"Elleri nasıl genç tutabiliriz?"

''Yaşlandıkça ellerimizin cildi biraz ince olduğu için deformasyonlar kendini daha kolay ele verir" diyen Ayran, "Damarlar belirginleşir, kahverengi lekeler ve kırışıklıklar oluşur.  Çok zayıf kişilerde de el yaşlanmasının daha erken olduğunu görebiliriz. Güneş, ellerin yaşlanmasında çok etkili bir faktördür. Peki elleri nasıl genç tutabiliriz? Güneşten koruma el gençliği için çok önemli.Yüksek faktörlü koruyucular ya da doğal yağlarla hazırladığınız koruyucuları kullanabilirsiniz. Nem kaybı yaşlanmanın en önemli belirtilerindendir. Bol sıvı almak ve dışarıdan nemlendirmek çok önemli. Kuru cilt ölü deri demektir. Ölü deriden cildi arındırmak, yenilik ve tazelik sağlar. Doğal yollarla limonsuyu iyi gelirken, leke açıcı kremler ya da leke açıcı mezoterapiler de doktorunuz tarafından tavsiye edilebilir" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ