kuduz-kopek-cocugu-isirdi-4-mahalle-karantinaya-3701943_742_oSarıyer’in mahalle statüsü kazanan köylerinden Uskumruköy’de 20 gün önce 9 yaşındaki O.Y. adlı çocuğu ısıran köpekte kuduz mikrobu görülmesi nedeniyle bölge karantinaya alındı.

Uskumruköy’de başıboş dolaşan bir bekçi köpeğinin saldırısına uğrayan çocuğun babası durumu jandarmaya bildirdi. O.Y. adlı çocuk hastanede tedavi edilirken, köpek, görevliler tarafından yakalanıp hayvan barınağına teslim edildi.

Bu arada jandarma ekipleri inşaat halindeki bir sitenin bekçiliğini yapan A.K.B.’nin köpeğin sahibi olduğunu belirledi. Ancak 5 gün sonra köpek barınakta ölü bulundu. Köpekten alınan kan örnekleri Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü’ne gönderildi. Uzmanlar köpeğin kuduz virüsü taşıdığını belirledi. Hazırlanan rapor vakit geçirilmeden İstanbul Tarım İl Müdürlüğü’ne ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderildi. kuduz-kopek

KUDUZ NEDENİYLE KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine Uskumruköy karantinaya alındı. Köyün giriş ve çıkışlarına “Kuduz nedeniyle köy karantina altına alınmıştır” yazılı uyarı levhaları asıldı. 6 ay boyunca köye hayvan giriş-çıkışları yasaklandı. O.Y.’nin tedavisi devam ediyor. Köyde yaşayanlar ise başıboş dolaşan köpekler nedeniyle sokağa çıkamamaktan yakınıyor.