Medikal Estetik  Hekimi Dr. Meltem Ayran, evde kolayca hazırlanabilecek ve ekonomik olan Hindistancevizi yağı peelingi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Sağlıklı bir cilde giden yol uygulanacak doğru bakımdan geçiyor. Bu kapsamda vücuda uygulanan peeling, ölü hücrelerden arınmaya, vücudun nem dengesini korumaya ve derinin yenilenmesine ayrıca tazelenmesine yardımcı oluyor.

Peeling nedir?

Uygulama ile ilgili bilgiler veren Dr. Meltem Ayran, " Evde hazırlayabileceğiniz doğal peelingler de var. Bunlardan en etkilisi ise Hindistancevizi yağı ile hazırlanan vücut peelingidir. Yalnız bu peelingi hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta Hindistancevizi yağının Soğuk press(raw cold pressed) ve organik olmasıdır. Evde hazırlayabileceğiniz bu peeling size hem kolaylık sağlayacak hem de oldukça ucuza gelecek. Hindistan cevizi yağı peeling haftalık ya da aylık bakım rutininize ekleyebileceğimiz vücut peelingidir" ifadelerini kullandı.

Yapımı ve uygulaması

Peelinglerin yapımı ve uygulanışı ile ilgili konuşan Ayran, şunları söyledi: " Tüm malzemeyi bir kabın içerisinde hepsini karıştırıyoruz, eğer peelinginizin kıvamı biraz daha sulu olsun isterseniz limon suyunu ona göre ayarlayabilirsiniz. Peelingi vücudumuzda dairesel hareketler çizerek ve hafif baskı yaparak uyguluyoruz, unutmayalım her türlü masaj hareketi el ve ayaklarımızdan kalbe doğru olmalıdır. Kendimize bakım yaparken kullandığımız malzemelerin doğal olması çok önemli, çünkü cildimize uyguladığımız her şey edilir ve systemic dolaşıma katılır. Eğer içinde toksik materyaller varsa depolanıp, organ fonksiyonlarını bozarak yaşlanmamızı da hızlandırmış olur. Bu anti-aging bakımı hem cildimizi yeniler hem de üzerimizde harika bir koku bırakır. Ruhumuzun mabedi, bedenimize iyi bakalım."

SARIYER POSTA GAZETESİ