Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç Dr. Karaca Başaran, çeşitli sebeplerden dolayı gerçekleşen ve erkeklerde meme büyümesi olarak bilinen jinekomasti ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Amerika Plastik Cerrahlar Derneği’ne (ASPS) göre, jinekomasti, tüm erkek göğüs bozukluklarının yüzde 65’ini oluşturuyor. Erkek göğüs küçültme ameliyatı bir dizi fiziksel görünümün yanı sıra duygusal anlamda da yararlar sağlıyor. Bunlar arasında; daha sıkı, daha düz ve daha şekilli bir göğüs, kendine güvenin ve verdiği değerin artması yer alıyor.

"Ameliyat sonucu ertesi gün görülebilmektedir"

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç Dr. Karaca Başaran, "Büyük göğse sahip tüm yaşlardaki erkekler, göğüs gelişimleri stabil hale gelmişse ve prosedürden beklentileri gerçekçi ise, jinekomasti cerrahisini düşünebilir. Bir jinekomasti adayı fiziksel ve duygusal olarak sağlıklı olmalıdır. Aşırı kilolu hastalarda kilo vermenin, ameliyata faydası belirgindir. En başarılı sonuçlar, esnek ve sıkı derisi olan hastalarda alınmaktadır. İyileşme süresi kabaca 1 haftadır. Ameliyat sonrası hastaların, 4 hafta kadar özel bir jinekomasti korsesi takması önerilmektedir. Fiziki ve ruhsal birçok pozitif etkisi olan jinekomasti ameliyatları ortalama 1 saat kadar sürmekte ve ameliyat sonucu ertesi gün görülebilmektedir" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ