Geçtiğimiz günlerde 10 yıl aradan sonra yeniden muayenehane açarak Sarıyerlilere sağlık hizmeti vermeye başlayan 26 yıllık Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, Sarıyer’de faaliyet göstermekten duyduğu memnuniyetini gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.

Sağlık alanında Sarıyerlilerin yakından tanıdığı Uzman Dr. Bengi Bahar Demirbağ, beyin-omurilik-sinir hastalıkları üzerine açtığı muayenesinde Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu: “Hastalarıma daha fazla zaman ayırmak için muayenehane açtım.”

“Sağlıkta önceliğimiz kaliteli hizmet”

Sarıyerlilerin bütçesini zorlamayacak uygun bir fiyat ile kaliteli sağlık hizmeti vereceğini müjdeleyen Demirbağ, “Devlet hastanelerinde doktor başına düşen hasta sayısındaki artış, vatandaşlara verdiğimiz sağlık hizmetini istemeden de olsa etkiliyordu. Bu yüzden hastalarıma daha fazla zaman ayırmak ve onlarla yakından ilgilenebilmek için yeniden muayenehane açtım. Sarıyerlileri zorlamayacak şekilde uygun bir fiyat ile kaliteli sağlık hizmeti vereceğiz. Bu vesile ile şifa bulacak hastaların gelmelerini diliyorum” dedi.

“Doğru bilinen yanlışlar için vatandaş bilinçlendirilmeli”

Uzman olduğu sağlık branşı ve toplum tarafından yanlış bilinen konulara değinen Demirbağ, profesyonel destek alınmasının önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Branşımız oldukça geniş. Bilinmeyen veya yanlış bilinen çok sayıda konu var. Bunlar biri ‘huzursuz bacak’ hastalığı. İnsanlar bu hastalık için ortopedistlere gidiyorlar. Aslında bu bir nörolojik hastalıktır. Bu konuda vatandaşları doğru bilinçlendirmeliyiz. Özellikle toplumumuzda doğru bilinen yanlışlar çok fazla. Her insan 100 yaşına da gelse geçmişi unutmamalı. Çünkü bu durumun yaşlılık ile alakası yok. Ancak vatandaşlar arasında ‘Yaşlıdır unutur’ gibi bir hatalı düşünce hakim. Bu da alzheimer hastalarının tedavi altına alma sürecini geciktiriyor. Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da erken teşhis ve tedavi çok önemli. Çağımızın sinsi hastalığı olan alzheimera zamanında müdahale edilmezse, hasta 2-3 sene içerisinde kendi ihtiyacını karşılayamayacak duruma düşebilir.”

“Kaygı toplumu oluştu”

Türkiye’de kaygı toplumunun oluştuğuna vurgu yapan Demirbağ, dikkat çekici tespitlerde bulundu: “Maalesef ülkemizde kaygı toplumu oluştu. Baş ağrısı ile gelen bir hastanın, okulda başarısız olan öğrencinin veya evliliği iyi gitmeyen birinin dahi temelinde kaygı bozukluğu olduğunu görüyoruz. Hastalıkların temeli stres; stresin kaynağını ise genellikle kaygı oluşturuyor” şeklinde konuştu.

“Kaygı bozukluğunda profesyonel yardım şart”

Kaygı bozukluğu konusunda açıklamalarda bulunan Demirbağ, “Türk insanı sıcakkanlı olduğu için stresin üzerinden gelmesini beceriyor. Bunun yetmediği anlar olabiliyor ve bu durumda mutlaka profesyonellerden destek alınması şart” ifadelerini kullandı.

“Sağlık her şeyden önemli”

Röportajın sonunda vatandaşlara sağlık konusunda tavsiyelerde bulunan Demirbağ, “Gazetenizin aracılığıyla vatandaşlara, 26 yıllık meslek hayatımda sağlığımızın her şeyden önemli olduğunu iyi anladığımı söylemek istiyorum. Hiçbir sorunu dert edinmemelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Sarıyer Merkez Mah. Şehit Mithat Yılmaz Cad. No/30 -1

İletişim: 0212 218 6166 - GSM: 0533 568 3534