S1arıyer Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Ağız ve Diş Sağlığı Taraması”nda, İstinye Recaizade Ekrem İlköğretim Okulu öğrencilerinin dişleri kontrol edildi.

2

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan izinle üniversiteli diş hekimlerinin belirlediği 5 pilot okulda yapılan taramaya Çayırbaşı Mahallesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'ndan başlanıldı. Marmara üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Tanboğa öncülüğünde ve As. Dt. Sevi Akgün’ün tez çalışması dahilinde yürütülen çalışma, ilköğretim çağı çocuklarımızda ağız ve diş sağlığı konusuna duyarlılık sağlamayı amaçladığı belirtildi.

3

İstinye Recaizade ilköğretim Okulu öğrencilerini oldukça heyecanlandıran bu tarama, çocukların diş doktoru korkularını yenmeleri açısından da iyi bir fırsat oldu.

Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün desteği ile devam edecek diş sağlığı taraması kapsamında Uskumruköy İlk ve Ortaokulu, Anafartalar İlk ve Ortaokulu ve Hatemoğlu İlk ve Ortaokulu yer aldı.