Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Sarıyer’de görev yapan yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı. İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya katıldı. Toplantıda hem ülke ve ilçe gündemi değerlendirildi hem de yerel basının karşı karşıya bulunduğu sorunlar masaya yatırıldı.
Saadet Partisi tarafından ülke genelinde eş zamanlı olarak sürdürülen “Saadet Sahada” programları kapsamında düzenlenen buluşma, Sarıyer İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirildi. Programa Sarıyer’in yerel basın temsilcileri yoğun ilgi gösterirken, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu da toplantıda yer aldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç, Saadet Partisi’nin ilçede yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Basının toplumun doğru bilgilendirilmesindeki önemine vurgu yapan Kılıç, davetlerine katılan tüm gazetecilere teşekkür etti.

“SAADET SAHADA” ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Daha sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, basın mensuplarıyla tanışarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal gelişmelerden yerel yönetimlere kadar birçok konuda görüşlerini paylaşan Kaya, Saadet Partisi’nin sahadaki çalışmalarını anlattı.
“Saadet Sahada” programlarının Türkiye’nin dört bir yanında devam ettiğini belirten Kaya, vatandaşlarla doğrudan temas kurduklarını ve toplumun farklı kesimlerinin sorunlarını dinlediklerini ifade etti. Kaya, sahada yürütülen çalışmaların vatandaşlardan olumlu karşılık gördüğünü söyledi.

YEREL BASININ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Toplantının önemli gündem başlıklarından biri de yerel basının yaşadığı sorunlar oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yerel basının sorunlarını sık sık gündeme taşıdığını belirten Mustafa Kaya, yerel medyanın demokrasinin güçlenmesindeki rolüne dikkat çekti.
Yerel basının ilçelerin nabzını tutan, vatandaşın sesi olan önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Kaya, özellikle artan maliyetler ve ekonomik koşullar nedeniyle yerel medya kuruluşlarının ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kaya, yerel medyanın güçlenmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda gazeteciler de görüş, öneri ve taleplerini dile getirme fırsatı buldu. Program, günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.





