Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Sarıyer’deki ParkOrman Tabiat Parkı’na ilişkin, 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/bin ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapıldı. Değişiklik, 148 hektar büyüklüğündeki ormanlık alan için yapıldı.
Plan değişikliğin ardından ormanlık alana kafeterya, kır lokantası, mescit, büfe, oyun sahası inşa edilebilecek. Plan değişikliğinde şu ifadelere yer verildi: “Her türlü yapı ve tesisin konumu tayininde en az ağaç kesilir ve doğal topografya en az bozulacak şekilde yapılması zorunludur. Teknik zorunluluk olması haline enerji nakil hattı ve haberleşme hattı geçirilebilir. Açık alan etkinlikleri (Paintball, oryantiring) gibi yaz ve kış turizmine yönelik sportif faaliyetlere izin verilebilir.”
BÖLGEDE NE KADAR AĞAÇ KESİLECEĞİ İNSAFA KALMIŞ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) eski Meclis üyesi CHP’li İbrahim Doğan, plandaki, “Her türlü yapı ve tesisin konumu tayininde en az ağaç kesilir” maddesini hatırlatarak, “Bölgede ne kadar ağacın kesileceği birilerinin insafına bırakılıyor” dedi. Plan değişikliğinin doğal çevreyi tahrip edeceğinin altını çizen Doğan, “Kime ve neye göre az ağaç kesilecek? Ölçüsü belli olmayan bir tabirle burada ağaçların kesileceği yetkili kurum tarafından ifade ediliyor. Yine aynı yetkili kurum tarafından sınır ve ölçüsü belli edilmemiş doğal topografyasının da bozulacağı belirtiyor. Çok açık bir şekilde çevre tahrip edilecek” dedi.
BÜTÜN BUNLAR RANT İÇİN YAPILIYOR
