Geleneksel olarak düzenlenen Zekeriyaköy Açık Atölye Etkinliği’nin 9.’su yapıldı. Zekeriyaköy ve çevresinde yaşayan sanatçılar, atölyelerinin kapısını 2 gün boyunca sanatseverlere açtı.

Zekeriyaköy Açık Atölye Sanat Etkinliği, hafta sonunu doğa ve sanat ile dolu dolu geçirmek isteyen sanatseverleri ağırladı. Toplam 22 sanatçının yer aldığı etkinlikte, resim, heykel, seramik, mozaik ve keçe gibi birbirinden farklı alanlarda eserler sergilendi.

Sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Eserler, sanat galerileri dışında 9 evde daha sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçı ve tasarımcıların katıldığı sanat etkinliği boyunca konuklar eserlerin sahipleriyle tanışma, atölyelerde sergilenen eserleri yakından görebilme ve “aracısız” satın alabilme imkânı buldu.

“Eserlerin ortaya çıkışına tanıklık ettiler”

Açık Atölye Etkinliğinde, konuklar atölyelerde ikramlar eşliğinde sanatçılarla sıcak bir sohbet ortamı bularak, rengarenk ortamlarda keyifli bir hafta sonu geçirdi. Sanatseverler, sanatçıların kendilerine özgü çalışma ortamlarında yaratım süreçlerini izleyerek, eserlerin ortaya çıkışına tanıklık ettiler.

İşte etkinliğe katılan sanatçılar:

Semra Özümerzifon

Kemal Şirin

Alev Cınbarcı

Sibel Sicimoğlu

Filiz Ural

Serap Alıcıoğlu Akışık

Füsun Güzelöz

Süheyla Cezairli

Sirkka Lassila Çakır

Nesteren Davutoğlu

Esra Dündaralp

Mine Sarper

Şive Sel

Ayşe Sokullu

Şebnem Özbüber

Gonca Çelik

Armağan Ulusoy

Midori Kıbrıslı

Feride İlgüy

Emin Turan

Melahat Yağcı

Gülşen Kıbrıslı