Artgale Sanat Atölyesi ve Neşe Üremez Atölyesi işbirliği ile Zekeriyaköy'de Yaza Merhaba Sergisi düzenleniyor. Birbirinden değerli eserlerin beğeniye sunulduğu sergi, 3 Temmuz Cumartesi gününe kadar sanatseverleri ağırlayacak.

Zekeriyaköy Garanti Koza Çarşısı'nda gerçekleştirilen sergide; ahşap boyamadan seramiğe, resimden rengarenk biblolara kadar birçok eser bulunuyor.

"SANATSAL BİR AKTİVİTE YAPMAK İSTEDİK"

Sergi ile ilgili bilgiler veren Neşe Üremez, "Covid-19 pandemisinde gerekli tüm kurallara uyarak faaliyetlerimizi sürdürdük. Boş durmadık, zamanımızı üreterek değerlendirdik. Vaka sayılarında ciddi düşüşün yaşandığı bu günlerde sanatsal bir aktivite yapmak istedik. Bu kapsamda düzenlediğimiz sergimizde, içerisinde bulunduğumuz yaz mevsiminden esinlenerek evlerin yazlık köşeleri, balkonlar, teraslar ve açık alanlarda kullanılabilecek ürünlerimiz bulunuyor. Bunların yanı sıra tablolar, ahşap boyama, ev aksesuarı, porselen boyama gibi geniş ürün yelpazesi mevcut" ifadelerini kullandı.

"TİCARET DEĞİL, SANAT"

Ayşe Tellioğlu Topçu ise şunları söyledi: "Pandemi sürecinde sanatçılar olarak elimizden geldiğince üretmeye çalıştık. Hem zamanımızı iyi değerlendirmek hem de sanatın durmamasını istedik. Salgın döneminde yapılan eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunmak amacıyla Yaza Merhaba Sergisi düzenliyoruz. Biz bu eserleri ticari kar amacıyla değil, tamamen sanatsal duygular ile yapıyoruz. Sergimize gelerek bir eseri beğenip alan olursa da çok memnun oluruz. Çünkü zaman ve emek harcadığımız bir ürünün beğenilmesi bizi mutlu eder. Sizlerin aracılığıyla tüm Sarıyer halkını sergimize bekliyor, sanata daha fazla değer vermelerini rica ediyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ