Sarıyer Halk Eğitim Merkezi tarafından '7. Sarıyer Halk Eğitimi Günleri' kapsamında gerçekleştirilen 'Gönüller Yapmaya Geldim Yunus Emre' temalı el sanatları sergisi başladı. Sergi, 11 Haziran Cuma gününe kadar açık olacak.

Türk dilinin  ve kültürünün en önemli isimleri arasında yer alan Yunus Emre, vefatının 700'üncü yılı nedeniyle UNESCO tarafından anma yıl dönümleri kapsamına alınmıştı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2021 yılını  'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' ilan etmişti. Bu kapsamda Sarıyer'de düzenlenen sergide, Yunus Emre'nin insanlığın ortak değeri olmasının ve Türkçeye sağladığı katkıların altı çiziliyor.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ESERLER YER ALIYOR

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nde 10.00 ile 16.00 saatleri arasında düzenlenen sergide; quilling, el nakışı, ahşap yakma, resim, giyim, çini, ahşap boyama, 3 boyutlu rölyef ve keçe gibi birçok geniş eser yelpazesi yer alıyor. Sergideki eserler yaklaşık 30 kursiyer ve öğretmen tarafından hazırlandı.

SERGİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALDILAR

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar ve Sarıyer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emrah Soylu da sergiyi ziyaret eden isimler arasında yer aldı. Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Temel Köroğlu sergi ile ilgili bilgiler verirken, Özcanlar ve Soylu kursiyerler ile öğretmenlere başarılar diledi.

SARIYER POSTA GAZETESİ