Sarıyer’in sanat ve kültür hayatına katkı sunmak için faaliyetlerini sürdüren Balaban Sanat Galerisi ve Sanatsal Çerçeve, tecrübeli ve genç ressamların eserlerini bir araya getirerek, Sarıyerlilerin entelektüel bir yaşam sürmelerini amaçlıyor.

Yaklaşık 6 ay önce Maden Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen Balaban Sanat Galerisi ve Sanatsal Çerçeve, Sarıyer’in tanınan ve başarılı ressamlarından H. Nazım Balaban, Türkiye’nin önde gelen ve gelecek vaat eden sanatçılarının eserlerini sanatseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

Genç sanatçılara verdiği destek ve resim sergilerini yapma olanağı sunan Balaban, geleceğin en büyük ressamları arasında gösterilen İsmail Sarı’nın eserlerini Sarıyerliler ile buluşturuyor. 10 Mart’ta başlayan resim sergisi 24 Mart’a kadar meraklılarını ağırlamaya devam edecek.

“Sarıyer’e sanatı sevdiriyoruz”

Balaban Sanat Galerisi ve Sanatsal Çerçeve ile ilgili bilgiler veren Ressam Hasan Balaban, “Yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçti. Biz Sarıyer’de bir sanat galerisi olsun ve Sarıyerliler sanatsal faaliyetler içerisinde bulunsun istedik. Bu anlayışla yola çıktık. Burada genç ve tecrübeli ressamların sergilerini yapıyoruz. Kendini resim sanatına adamış ressamları galerimizde ağırlayıp Sarıyer’e bu sanatı sevdirme noktasında misyon edindiğimizi düşünüyorum” dedi.

“Resim sergilerinin gözde galerisi

Sanat galerisinde çok sayıda resim sergisinin yapıldığına dikkat çeken Balaban, şunları söyledi: “Balaban Sanat Galerisi ve Sanatsal Çerçeve’de usta ressamların eserlerinin yanı sıra resim çerçeveleri de bulunuyor. Burası aynı zamanda bir atölye. Resme gönül vermiş ya da yeni başlayan kişiler galerimize gelip hem eserlere bakabilirler hem de kendilerini geliştirme noktasında faydalanabilirler. Ayrıca bize gelen resim dersi istekleri ile ilgili çalışma da başlatmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra galerimizde çok sayıda sergiler oluyor. Ressam İsmail Sarı’nın 10 Mart’ta başlayan sergisi 24 Mart’a kadar devam edecek. Genç sanatçılara da elimizden gelen desteği veriyoruz.”

İsmail Sarı kimdir?

Resmin dahi çocuğu, 1990 Çanakkale’nin Çan ilçesinde dünyaya geldi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Seramik, Cam ve Çinicilik bölümü mezunudur. Resim ve heykelleri farklı temalar içeren, geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu temaların arasında modern insanın yalnızlığı özel bir önem taşır.  “Nereye gidiyoruz? Orada olanı görüyor muyuz?”isimli eserleri günümüzde daha da şiddetlenen bu soruların imgesel dışavurumunu açıkça göstermektedir. Çan’da kömürlükten bozma atölyesinde çalışmalarını yürüten İsmail Sarı çağımızın canlı tanıklarından biridir.

Eserleri iç dünyamızın yansıması

Modern hayatın “demir kafesi” içinde umutsuzca çığlık atan yalnızlığımızı aşmak, parçalanmış gövdelerimizi bütünleştirmek için mistik ve gerçeküstü öğelerden faydalanan ve büyüsünü yitirmiş dünyaya bir anlam katmaya çalışan İsmail Sarı’nın resim ve heykelleri, adeta bu mekânsal sıkışmışlıkta kendini ifade edecek araçlardan yoksun iç dünyamızın bir yansımasıdır.

Resimlerindeki yaratıcılık eserlerini sanatsallaştırıyor

Ressamlar tuvaline yorumlarını, duygularını, hayallerini, mesajlarını, estetiği, matematiği, mantığı, felsefesini de koyarak resmettiğinde etkileyici, düşündürücü sanatsal eserleri ortaya çıkarırlar. İsmail Sarı’nın eserlerindeki yaratıcılık, felsefe, matematik, duygu, hayal gücü, estetik de her bir resmini sanatsallaştırıyor! Resim ile içsel düşüncelerini, duygularını dışarı vurup kendini anlatmayı başarıyor.

Sanatseverleri büyülüyor

Yetenekli ressamın eserlerinin ana teması insanlar olunca her bir resim kadınlar, erkekler, çocuklar hakkında sanatseverleri farklı dünyalara götürüyor. Duyguyla, bilinçle, bilgiyle harmanlanmış eserlerdeki geniş kompozisyonlar, ayrıntılar karşısındaki adeta büyülüyor.

Maden Mah. Kilyos Cad. Gediz Sok. A Blok No: 2 Dükkan No: 3

GSM: 0535 417 72 17

İnstagram: balabansanatgalerisi

Facebook: Balaban Sanat Galerisi