Sarıyer’in sevilen esnaflarından Yonca Kebap’ın işletmecisi Atakan Yıldız, Sarıyer’in yaşadıkları sorunları dile getirerek, bu sorunların bir an önce çözülmesini istedi.
Sarıyer merkez’de hizmet veren Yonca Kebap’ın işletmeciliğini yapan Atakan Yıldız, Sarıyerli ve Sarıyer esnafının yaşadıkları sorunları gazetemizle paylaştı. Sarıyer’de yaşanan trafik, vergilerin esnafa yükümlülüğü, imar sorunu ve işsizlik gibi konularda Sarıyer’de bulunan tüm kanaat önderlerin bir araya gelerek çözüm bulmasını istedi.

Yıldız: Sarıyer’de herhangi bir yatırım yapılmıyor

Sarıyer’in sorunlarının başında imar, trafik ve işsizlik geldiğini Atakan Yıldız, “Öncellikle sosyal yardımlaşmada daha çok duyarlı olunmalıdır. Hem dinimiz hem de toplumumuzun hassasiyeti olan yardımlaşma konusunda yetkililer daha çok sorumlu davranmalıdır. Sarıyer’in en büyük sorunların başında işsizlik geliyor. Sarıyer’e hiçbir yatırım yapılmıyor. Gençlerimizin çoğu işsiz ve ilçe dışında çalışıyorlar. Sarıyer denizi ve mesire alanı olmazsa bir köyden farklı değildir” dedi.

Sarıyer cazibe merkezi olmalı

Yıldız, “Sarıyer hem doğa hem de tarihi olarak önemli bir konuma sahip. Bu artıların değerlendirilmesi gerekiyor. Sarıyer’i tanıtım ve projeler yapılmalıdır. Daha medeni, çağdaş bir hale getirilmelidir. Bu imkansız bir şey değil. Yaz aylarında vatandaşlar sahile ve piknik amaçlı geliyor. İstinye Park’ın dışında maalesef başka bir AVM yok. Yapılacak olan yeni bir AVM’yle hem gençlerimize iş olanağı sağlanmış olacak. Böylece Sarıyer’deki işsizlik sorunu çözülmüş olacaktır” ifadelerini kullandı.

Trafik sorunu esnafı bitirdi

Sarıyer’in merkezinde oluşan trafik sorunun esnafı olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Yıldız, “Şehir merkezindeki trafik karmaşası ve otopark sıkıntısının esnafın işlerini azalttığını söyledi. Bugün esnafın ciddi sıkıntıları var. İnsanlar artık çarşıya gelemiyor. Gelse de ciddi park sorunları yaşıyor. Bu konudan dertliyiz. Trafiğin tıkanması sebebiyle insanlar AVM'lere yöneliyor. Bu da bizim işlerimizin sekte vuruyor.”

Vergiler esnafa ağır geliyor

Vergilerin yüksek olmasından yakınan Yıldız, “KDV, SSK, elektrik, doğal gaz, su faturalarına eklenen vergilerin oranı çok yüksek. Esnaf vergileri kaldıracak durumda değil. Kış mevsimi nedeniyle iş yapamayan esnafın bu yüksek vergileri ödemesi esnafı zor duruma düşürüyor. Kirada olan esnaf çoğu zaman kirası ödeyemezken nasıl bu vergileri nasıl ödeyecek? bilemiyorum. Bu konuda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Birçok esnaf maalesef bitme noktasına geldi. 2016 yılında alınacak tedbirlerle esnaf ve sanatkara soluk aldıracak adımların atılmasını bekliyoruz.2015 yılı esnafımız açısından sıkıntılı bir yıl oldu. Esnafımıza soluk aldıracak tedbirlerin alınarak, ekonomik olarak rahatlatıcı adımlarla 2015’te yaşanan kayıplarının 2016’da telafi edilmesi umut ediyoruz.”