Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı ve basından sorumlu İsmail Erdem'in katılımıyla yerel basının sorunları masaya yatırıldı.Toplantıda önemli kararlar alındı. 


yerelbasın1Sarıyer'de hizmet veren toplumun değişik kesimlerine yönelik hizmetlerine devam ediyor. Yerel sorunlara çözüm olmayı hedefleyen Sarıyer Belediyesi düzenlediği toplantıyla yerel basının sorunlarını masaya yatırıldı. Bahar Country'de gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem,  Sarıyer Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saadet Göne Ergenç, Belediye Basın Danışmanı Cengiz Karaman ve CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Balcı’nın yanı sıra yerel basın temsilcileri katıldı.

Keyfili geçen kahvaltının ardından başlayan toplantıda önemli kararlar alınırken,  yerel medya temsilcileri kendi sorunlarını Başkan yarımcısı Erdem ile paylaştılar. Belediyenin yerel basına yönelik tavrının eleştirildiği toplantıda, yerel medya temsilcileri belediyenin her kese aynı mesafede durması gerektiğinin altını çizdiler. Toplantıda Sosyal Demokrat bir kimliğe sahip olan CHP’nin belediye seçimlerini kazanmasıyla yerel basının umutlandığı ifade edilirken,  yerel basına yönelik hizmetlerde yetersiz kaldığı vurgulandı. Ayrıca toplantıda yerel basına destek için bir bağımsız bütçenin ayrılması gerektiğinin altı çizildi.

“YEREL BASINLA YAN YANA DURMAK ZORUNDAYIZ”


yerelbasın3
Yerel basın temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, “Aslında biz bu toplantıyı daha erken düşünüyorduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana böyle bir proje vardı. Yoğunluk nedeniyle yapamadık. Bizler kurum olarak Sarıyer’e hizmet için buradayız. Sarıyer’in bir parçası olarak sizlerin sorunlarını ve Sarıyer’e dair görüşlerinizi de almak istedik. Siz değerli kurumlarsınız, bizleri çalışmalarımızda yalnız bırakmadınız. Yaptığınız haberlerle desteklerinizi sundunuz bizlere. Bizler bugün hem sorunlarınız hem de bundan sonraki süreci konuşmak için buradayız. Sarıyer gibi ortak bir noktamız var bizler bu nedenle basınla iyi olmak ve yan yana durmak zorundayız. Basın özgürlüğüne sahip çıkan bir yaklaşımla bu yolda yürümeliyiz” şeklinde konuştu.

Yerel basının sorunlarını çözmek için çalışmalarının olduğunu ifade eden Erdem, alınan bazı kararları da paylaşmasının ardından toplantı son buldu.