Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle herkese örnek olan Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, mahallesinde yaşayan asker ailelerine jest yaparak, maddi ve manevi yardım da bulundu.


Vatani görevini yapan askerlerin ailelerine kişi başı 100 TL yardımda bulunan Yazıcı, toplam 50 aileye bu yardımın yapıldığını söyledi. Yardımdan yararlanacak ailelerin, çocuklarının asker olduğunu gösteren belgeyle birlikte muhtarlığa başvurmasını istedi.

“Rakam olarak küçük, maneviyatı büyük”

1Yardım ile ilgili gazetemize açıklama yapan Yazıcı, “Söz konusu yardımın rakam olarak büyük olmadığını ancak manevi olarak çok büyük anlam ifade ediyor. Amacımız Türkiye’nin geçtiği zorlu süreçte bu vatan için kendilerini ortaya koyan askerlerimiz ve ailelerine sahip çıkmak” olduğunu vurgulayan Yazıcı, vatani görevini yapan tüm askerlere hayırlı teskereler diledi.

Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye

Hayatın her alanında vatandaşın yanında olan Yazıcı, bu doğrultuda engelli vatandaşlara da yardım elini uzattı. Yazıcı, “Az çok demeden biriktirdiğiniz mavi kapakları toplama noktası olan Büyükdere Muhtarlığımıza bırakabilirsiniz. Muhtarlığımızda toplanan bu mavi kapaklar karşılığında yetkililerden aldığımız tekerlekli sandalyeleri ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Duyarlı tüm vatandaşlarımıza engelli aileleri adına teşekkür ederim” dedi.

Hayvanları da unutmadı


44Büyükdere muhtarlığında hayvanlar için mama dağıtımı yapan Yazıcı, “Büyükdere Muhtarlığı olarak geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz hayvan sever vatandaşlarımıza ücretsiz kedi ve köpek maması dağıtım çalışmamızın 2 etabını gerçekleştirdik. Bu çalışmamızda 75 vatandaşımıza mama dağıtımı yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.