CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ekrem Tekçe, Ekim ayı meclis konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Çayırbaşı’ndaki fidanlığın, her geçen gün yok olduğunu belirterek, Sarıyer Belediyesi’ne devredilmesini istedi.

Tekçe, “Fidanlık Sarıyer Belediyesi’ne devredilmeli”

tkkÇayırbaşı fidanlığının hangi amaçla kullanılacağı konusunda kararın Sarıyer halkının karara vermesi gerektiğini vurgulayan Ekrem Tekçe, fidanlığın Sarıyer Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini söyledi. Tekçe, “Çayırbaşı fidanlığının giderek yok olmasını anlayamıyorum. Fidanlığı birileri peşkeş çekiyor ama biz buna asla izin vermeyeceğiz. Yeşil alanlarımız tükeniyor. Sarıyer halkı olarak bu fidanlığın Sarıyer Belediyemize verilmesini istiyoruz. Fidanlığı yok olmaktan kurtaralım” dedi.

Tekçe, "Mahalleli tedirgin"

Fidanlığın içinde kurulan şantiyeye moloz taşıyan TIR’ların mahalle sakinlerinin ve okula gidip gelen öğrencileri için kaza riski taşıdığına dikkat çeken Tekçe, bu tür kazaların yaşanmaması için caddeye herhangi bir uyarı levhasının konulmadığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik ışıkları ve uyarı levhalarının bir an önce kurulması gerektiğinin ve mahalle sakinlerinin bu yönde beklentilerinin olduğunu söyledi.

Tekçe, konuşmasının devamında; Kazım Karabekir Mahallesi ve  PTT Evleri sakinlerinin, Hacıosman Bayırı’ndan Sarıyer Tünel’ine geçişi sağlayan yoldan, mahalleye bağlantı yolu yapılmasını istediklerini de söyledi.