Çayırbaşı sahilinde balıkçılar, bugün öğlen 14:00 sıraları kazıklı yolun aldında sıkışmış bir erkek cesedi bulundu.  Cesedin, bir hafta önce oğlunun hediye ettiği kayıkla denize açılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 64 yaşındaki Eyüp Sökmen’e ait olduğu öğrenildi.

4Çayırbaşı'nda ayakkabı tamirciliği yapan Eyüp Sökmen’e (64), oğlu Aydemir Sökmen yaklaşık 1 hafta önce kayık hediye etti. Yüzme bilmediği öğrenilen Sökmen, bir haftadır her yerde aranıyordu. Sökmen Çayıbaşı kazıklı yolun altında fark edilmesi sonucu cansız bedeni bulundu. Sökmen, deniz polisi ve Sahil Güvenliğine bağlı balık adamlar tarafından denizden çıkartıldı.

Bir haftadır her yerde aranıyordu

Babasından haber alamayan Sökmen, yaklaşık 1 hafta boyunca her yerde babasını aradı. Ancak herhangi bir sonuca ulaşamadı. Aramalar sürdüğü esnada sahilde balık tutan balıkçılar, sahildeki Kazıklıyol'un altında bir durum fark etmesi üzerine polise haber verdi. Çayırbaşı sahiline gelen Sahil güvenlik ve deniz polisi, Kazıklıyol'un altında bir süredir kayıp olan Sökmen'nin cesedine ulaştı.

2Babasının öldüğünün öğrenince gözyaşlarına boğuldu 

Deniz polisi beklenildiği sırada babasının cesedinin bulunduğu haberinin alan Aydemir Sökmen, olay yerine geldi. Bir anda sinir krizi geçiren oğul Sökmen, çevredekiler tarafından sakinleştirmeye çalışıldı.  Çayırbaşı'nda ikamet ettiği öğrenilen Sökmen'nin bulundu haberini duyan çok sayıda vatandaş sahile koştu.

ana (2)Sahil güvenlik botuna alınan Sökmen’in cenazesi çıkartıldıktan sonra cenaze aracıyla incelemek üzere  morguna kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.