İki kişinin öldüğü otobüs kazasında şoföre 7,5 yıl hapisSarıyer’de 2 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı otobüs kazasına ilişkin davada, 61 yaşındaki otobüs şoförü 7,5 yıl hapse çarptırıldı.


Geçtiğimiz yıl Sarıyer’de meydana gelen ve 2 kişinin ölümü, 9 kişinin yaralanması ile sonuçlanan otobüs kazasına ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık otobüs şoförü F. G. (61) ile avukatı hazır bulundu. Duruşmada, davaya katılanları ise avukatlar Selim Gölbaşı ve Mehmet Adil Güler temsil etti.

Şoför tahliyesini talep etti


Söz alan sanık F. G. ise tahliyesini talep ederek, “Huzurunuzda doğruları söyledim. Aracımın arızalanması sonucu olay meydana gelmiştir. Önceden araçlara çarpmam sonucu ön camın kırılmasıyla önümü göremediğimden kontrolümü kaybettim. Karar yüce mahkemenindir” dedi.

Avukat: Bilirkişi raporunun güvenilirliğini sorgulamamız gerekmektedir


Söz alan sanık G. avukatı ise Hüseyin Gürses ise “Bilirkişi raporunda havanın açık ve zemin kuru olduğu belirtilmiştir. Oysa görüntülerde havanın yağmurlu zeminin ıslak olduğu anlaşılmaktadır. Bilirkişi raporunun güvenirliliğini sorgulamamız gerekmektedir. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum” dedi.

Son sözü sorulan sanık G. “Araç frene basılı iken sürüklenmektedir. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

İyi hal indiriminden 7,5 yıl hapis verildi


Kararını açıklayan mahkeme, sanık G. taksirle birden fazla insanın ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermekten 9 yıl hapis cezasına çaptırdı. G.’ın duruşmadaki iyi halini göz önüne alan mahkeme daha sonra bu cezayı 7,5 yıla indirdi. Sanık G.'ın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, 8 bin 352 lira tutan yargılama giderinin de sanıktan tahsil edilmesine karar verdi.