Doğa kadar gerçek, doğa kadar dayanıklı serileri ve özgün tasarımları ile Türk seramik sektörüne yön veren Ege Seramik, yeni üretim serileriyle Sarıyerlilere hizmetine devam ediyor. Kullanıldığı yapılarda canlılık etkisi yaratan Ege Seramik, inşaat sektöründe yaşanan durgunluktan etkilenmiş durumda.


Yaratıcı ve özgün tasarımlarıyla sektörde adından sıkça söz ettiren Ege Seramik, sektör profesyonellerinin ve müşterilerinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Mekanlarda ufak dokunuşlarla farklı bir görünüme kavuşturma imkanı sağlayan ve 2014 koleksiyonunda duvar karosu ve sırlı granit kullanarak Vizon, Kahve, Beyaz ve Gri renk tonlarıyla farklı renk enerjilerinin mekanlara yansıtmaya devam ediyor. Yeni yılla İddialı girmek isteyen Ege Seramik, inşaat sektöründe yaşanan durgunluktan nasibini almış durumda. Birçok firmanın kriz nedeniyle inşaat yapımlarına ara vermesi, yeni projelerin bir türlü hayata geçirememesi ve imar yasaları nedeniyle bölgenin yapılaşmaya açılmaması dünya markası olan Ege Seramik’i ve Korkmazlar Yapıyı sıkıntıya düşüren etkenlerin başından geliyor.

“Hareketlilikten yararlanmıyoruz”


1Seramik olmak üzere yapı sektörünün son durumunu değerlendiren Ege Seramik Sarıyer Şubesi ve aynı zamanda Korkmazlar Yapı Satış Müdürü İsmet Can, satışlarının geçen sene düştüğünü ifade etti. Bölgeye yatırımların sınırlı olduğunu ve yapılan yatırımlardan da küçük esnafı etkilemediğini ifade eden Can, “Yapı ve inşaat sektörü, ekonominin can damarını oluşturuyor. Bu sektörlerdeki durgunluk tüm sektörleri etkilemiş durumda.  Bu bölgeye yapılan yatırımlar bize etkilemiyor. Çünkü Toplu Konutlar yapıldığı zaman malzeme alımları büyük AVM’lerde yapılıyor. Küçük esnaf olarak bizler bu hareketlilikten faydalanmıyoruz. En azsında seramik ve yapı malzemeleri sektöründe böyle olmadı.  Bu bölgede fazla bir yatırım yok daha çok tahdidat süreçler yaşanıyor” dedi.

“Satışlarımız çok çok düştü”


Yatırımların yapılmamasını arsaların tapusuz olmasından kaynaklandığını söyleyen Can, “Ev yapılacak olan arazilerin tapusu olmayınca yatırımcı gelmiyor. 3-5 sene ne olacağını bilmediği için yatırımcı kaçıyor.   Sektöre her sene geçen seneyi aratıyor. Sektör durma noktasında gelmiş durumda 1988 ile 2014 arasında dağlar kadar fark var. Satışlarımız çok çok düştü. Yatırım gücü olmayıcı imar planlarının verilmemesi nedeniyle de kaçıyor. Buralarda imar almak zor. Hal böyle olunca manzara olumsuz” şeklinde konuştu.