Sarıyer Belediye Meclisi Kasım ayı 1.oturumu, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştirildi. Sarıyerli vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği mecliste konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer'in yeni bir binaya kavuşmasından dolayı mutlu olduklarının altını çizdi.


başkann gençSarıyer Belediye Meclisi Kasım ayı 1.oturumu, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştirildi. Sarıyer Belediye Meclis toplantıları bundan 25 gene önce İmar’ın müdürlüğünün küçük odasında yapılan toplantılarla başlamıştı. Sarıyer Belediyesi’nin üstün çalışmaları sonucu Sarıyer’e kazandırılan salon 361 kişilik. Meclisin yeni binasının mutluluğunu yaşayan vatandaşlar meclis toplantısına büyük ilgi gösterdi. Meclis toplantısına CHP ve AKP ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Sarıyer ilçesinin tüm Muhtarları, Dernekler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Toplantıda ilk olarak gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Nurettin Çelik, Nikâh ve Kültür Merkezi için isim önerisinde bulundu.  Çelik, Muhsin Yazıcıoğlu veya Yüksel Tutak isminin verilmesi talep ederek konuya ilişkin önerge verdi.

AK PARTİ’Lİ SALİM KAİN’DEN ÖNERGE
ak_partili_salim_kain_belediye_sirketini_soMecliste diğer bir önerge ise AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Salim Kain, tarafından verildi.  Salim Kain, meclise sunduğu soru önergesi ile Sarıyer Belediyesi’nde ‘danışman’ adı altında çalıştırılan kişilerin kaç kişi oldukları, nasıl bir hizmet verdikleri, ne kadar ücret aldıkları ve çalışıyor görünüp de çalışmayan kişilerin olup olmadığını sordu. Kain, verdiği önergede “Danışman sıfatıyla kimler ve hangi yasal gerekçeyle çalıştırılmaktadır. Bu kişilerden hangi hizmetler alınmaktadır. Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer halkı için ne üretmişlerdir. Bu kişilere ne kadar bedel ödenmektedir. Aynı işi yapan kişilerden farklı ücret alan, işin konumu dışında çalıştırılan ya da çalışıyor gibi gösterilen kişiler var mıdır?” diye sordu.

Daha sonra ise CHP Grup Başkan vekili Gökhan Zeybek söz aldı. Sözlerine yeni binanın heyecanıyla başlayan Zeybek, “Bu bina sadece nikâh salonu değil, içinde çok sayıda fonksiyonu barındıran, Kültür Merkezi, Nikâh Dairesi, Grup Odaları, Çarşı ve mağaza katları, dans salonu, Vip odaları ve takı salonları ile 39 belediye içinde gerek ulaşım kolaylığı ve Sarıyer’imizin bütün sınırlarımızın merkezinde bulunması ile yegâne kültür merkezidir” ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Yeni mekânda yapılan ilk toplantıda söz alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyerlilere yeni bir hizmet getirmenin haklı gurunu yaşayan isimlerden oldu. Heyecanlı odluğu gözlenen Başkan Genç, yapılan eleştirilere set tepki göstererek,  “Neler çektiğimizi biliyoruz. 162 gün kaybettiğimizi herkes biliyor, neler kaybettiğimizi Sarıyerliler biliyor, Bu bina yaptırılmamalı, engellenmelidir diye el yazısı ve imzayı da Sayın Hüseyin (AKP Meclis Üyesi Hüseyin Çoşkun)sende biliyorsun. Kendisi burada yok arkasından konuşmayalım. Burada böyle kamu binası mı yapılır diyenleri biliyorum, her iki binanın bu aşamaya gelmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bittiğinde Sarıyer’e artı değerin 300 milyon dolar katkısı olacağını bütün Sarıyerlilerin bilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GENÇ'TEN TEŞEKKÜR MESAJI

şükrü gençBinanın yapımında emeği geçen her kese teşekkür eden Genç, Sarıyerlilere ve Sarıyer’i marka kent yapmak için hedefe kenetlediklerini ifade ederek, “Biz toplum için çalışıyoruz, yolumuz çok uzun,teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin özellikle biz yerel yöneticilerin kendi yerelinde, yaşayan her canlı için sadece kendi siyasi görüşlüleri değil,herkesle ilgili çok net bir şekilde sosyal projeleri, teknik projeleri çözümlendiği ortamı yaratmasıdır, Sarıyer’e artı değer katması, özellikle Sarıyer’e gerekliliğidir, 20 yerde hizmet vermeye çalışan, iş alanı olarak bakıldığında işletme giderlerinin bu kadar çok olduğu ortamın tek bir çatı altında toplanmasının katkılarını biliyorsunuzdur. Bu binanın oluşumunda bize destek veren, bugün çok net söylüyorum, siyasilerden kaçırarak evrakları imzalayan, bir üst kademeye gönderen bürokrat arkadaşları canı gönülden Sarıyer halkı adına teşekkür ederim. Artık binalarımız bittiğinde yeni bina yapmaya gerek yok. Bundan sonra sosyal projeler ile ilgileneceğiz.  Burada Muhtarlarımızla, Sivil Toplum kuruluşlarımız ve halkımızla bir arada aynı salonda meclis yapmamız bize yeter, Nikâh salonunun dışlında aşağıda ve yukarıda bulunan salonlarda yapılacak etkinliklerde halkımızı buluşturduğumuzda ben mutlu olacağım.” dedi.

BAŞKAN GENÇ’İN GÜNDEMİNDE MADEN KAZALARI VARDI

meclis-toplantısı1Son aylarda meydana gelen ve çok sayıda madencinin yaşamına mal olan maden kazalarını da değerlendiren Başkan Genç,  önlem alınması konusunda yetersizliklerin olduğunu söyledi. Genç, “Sarıyer Gönüllüleri grubunu, Soma’da hayatlarını maden kazasında kaybeden ailelere yardım için göndermişti. Ermenek madenlerinde 18 madencinin ölümü, Bartın’da iki Çinli madencinin ölümü üzerine “siyasi tepki” gösterdi. Bir insanın çalışabileceği ortamı çalışır kılmak zorundasınız, Çok kötü bir zemine yapı oluşturmak gibi, eğer o bina oraya elzem ise zemin kuvvetlendirerek yapmak zorundasınız, Eğer siz kömür’e ihtiyacınız varsa, kömür ocaklarına da ihtiyacınız varsa, insanları çalıştıracaksanız onun önlemini almak zorundasınız, çalışabilir kılmazsanız insanlar ölür. Dünyada artık maden kazaları olmuyor, önlemler alınmış durumda, bizde gün aşırı kaza oluyorsa, ağır bedeller ödüyorsak, bu bedeller sonrasında tekrar önlem almıyorsak, ses çıkarmıyorsak, kahpeliğin öncülüğünü yapıyoruz o insanlara karşı, çocuklarına karşı. Allah göstermesin Sarıyer Belediyesinde her hangi bir iş kazası olması durumunda ana sorumlu benim. İş kazası olmaması için her türlü tedbirin alınması lazım” ifadelerini kullandı.