Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve beraberindeki heyetle kardeş belediye projesi kapsamında Yunanistan Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka ve Kavala Ticaret Odası Başkanı Angelos Tsatsoulis ile Kavala şehrinde buluştu. Yunanistan Kavala programı 3 gün sürecek.


Kardeş belediye projesi kapsamında ziyaretlerde bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve beraberindeki heyetle, Yunanistan Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka ve Kavala Ticaret Odası Başkanı Angelos Tsatsoulis ile Kavala şehrinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kavala’da yaşayan Şebinkarahisarlı Rumlarla biraraya geldi. Kavala ziyaretinde Genç’in yanı sıra; Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Günday, Sarıyer Lozan Mübadilleri Dernek Başkanı Hüseyin Sönmez, Yunanistan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği İkinci Başkanı Ehad Can  ve Sarıyer Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu Meltem Gürsoy eşlik etti.

 Kavala’dan barış ıslıkları


kaavGenç, gelenek haline getirdiği  ‘Barış için ıslık çal’mayı Kavala’da yaşayan Şebinkarahisar’lılarla birlikte ıslık çaldı. Genç, "Burada yani Yunanistan Darama’da bizim Şebinkarahisar’dan göç eden Rumlar çok yoğun olarak yaşıyorlar. Onların özlemi de dedelerinin yaşadığı toprakları görmek ve ziyaret etmek için yardımcı olacağız. Sarıyer’den seslendirdiğimiz barış ve kardeşlik ıslıklarını bu ziyaret vesilesi ile hep birlikte buradan da Türkiye’ye ve tüm dünyaya gönderiyoruz” dedi.

 Sarıyer - Kavala Kardeşlik Köprüsü


kavvv Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; Yunanistan Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka ve Kavala Ticaret Odası Başkanı Angelos Tsatsoulis’ınde ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Kavala ile Sarıyer kardeş şehir olacağız. Karşılıklı olarak kardeşlik projesi kapsamında ilişkileri geliştireceğiz.  Daha öncede geldiğim bu güzel şehirde, her caddede, her sokakta aynı duygular öne çıktı. Hasret, barış ve kardeşlik. Kültürleri, şehirleri ve köyleri itibariyle benzer iki ülke arasında dostluk köprüleri kuruyoruz. Buradaki dostlarımızın Sarıyer’e ve Türk insanına kucak dolusu selamlarını iletiyorum" dedi.

Dimitra Tsanaka: Kavala şehrine geldiğiniz için çok mutluyuz


kavKavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka ise; “Kavala şehrine geldiğiniz için çok mutluyuz. Sayın Başkan Şükrü Genç, davetimize iştirak ettiği için sevinçliyiz. İki ülke halkı daima kardeştir ve bu durum asla değişmeyecektir. Sizler ile beraber karşılıklı olarak bu ziyaretlerin artmasını umuyorum. Sizleri çok seviyoruz’’ diye konuştu.

 

Buluşma programı sonrası, Başkanlar arasında karşılıklı hediyeler sunuldu. kavv