Sarıyer Belediyesi, kültür-sanat alanında ortaya koyduğu birbirinden önemli projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Kültür-sanat merkezleri, nikah salonları, sanat kursları ve atölyeler gibi dev yatırımları gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlatan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, “Sarıyer, kültür ve sanat şehri olacak” dedi.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, belediyenin kültür-sanat alanında imza attığı dev projeleri ve hayata geçirecekleri yeni hizmetleri gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlatı. “Sarıyer, kültür ve sanat şehri olacak” sloganıyla büyük hedefleri bir bir gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Yardımcısı Erdem, “Bu anlamda elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz. Kültür ve sanatla buluşmayan, kültür ve sanatı taşımayan, yeni nesillere bu konuda bir seçenek sunamayan bir belediyenin hiçbir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Bizi geleceğe taşıyan unsurlar; eğitim, kültür ve sanattır. Bu iddiamızı önümüzdeki yıllarda daha fazla gerçekleştireceğiz” dedi.
YENİ KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ 29 EKİM’DE AÇILACAK

Sarıyer’de eskiden yalnızca bir tek kültür merkezi olduğunu anımsatan Erdem, şöyle devam etti: “Sarıyer Kültür Merkezinin ismini Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi olarak değiştirdik. Karar meclisten geçti. Orada Nejat Uygur Sahnemiz var. 100 kişilik bu sahne, yıl boyunca kapalı gişe oynuyor. 450 bine dayanan Sarıyer nüfusuna, tek bir merkezin yetmeyeceği bilinciyle yeni bir kültür-sanat merkezi projesini başlatmıştık. Başkanımızın verdiği talimatla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda 650 kişilik yeni kültür merkezimizi hizmete açacağız” diye konuştu.
“YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİMİZ ÇOK AMAÇLI”

Darüşşsafaka’daki Yaşar Kemal Kültür Merkezi’yle ilgili bilgiler veren Erdem, şunları söyledi: “Orası çok amaçlı bir sahneye sahip. Hem sanat merkezi hem de bir evlendirme dairesi olarak kullanılıyor. Ayrıca Sarıyer Belediyesi ve bağlı kurumların çeşitli etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Yaşar Kemal Kültür Merkezimizde 365 kişilik bir salonumuz daha var. Düğün, toplantı gibi etkinliklere açık balo salonumuz da var. Sergilerin düzenlendiği fuaye alanımız var.”
YAKLAŞIK 2000 KİŞİLİK 4 MERKEZ

Ayazağa’daki Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nin resmi olarak Sarıyer Belediyesi’ne devredildiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Erdem, kültür merkezinin 820 kişi kapasiteli olduğunu ve genel bir sahnenin var olduğunu söyledi. İsmail Erdem, “Bu çalışmaların bir sonucu olarak Sarıyer halkı; 100, 365, 650 ve 820 kişilik 4 kültür merkezinden aynı anda yararlanmış olacak” dedi.
ERDEM: STANDARTLARA YÜZDE 100 UYUYOR

29 Ekim’de yeni belediye binasının yanında açılacak kültür-sanat merkezine değinen Erdem, “Sahne yüksekliği, sahne derinliği tiyatroya emek vermiş birçok üstadın söylediği üzere, her gösterinin çok rahatlıkla yapılacağı türden bir merkez. Orada her şey standartlara yüzde 100 uyacak şekilde yapıldı. Akustik, ses, perdeleme, ışıklar, hepsi… Fuaye alanları kulisler, prova odaları, sergi salonları bunların tümüyle birlikte tam bir kültür merkezi olacak. Burada Sarıyer’in birçok ihtiyacı karşılanmış olacak” ifadelerini kullandı.
ROMAN ÇOCUKLAR İÇİN RİTİM ATÖLYESİ

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, eski belediye hizmet binalarının kültürel ve sanatsal ihtiyaçlara cevap verecek şekilde değerlendirileceği bilgisini verdi. Erdem, proje için bir yarışma yapılacağını kaydederek şunları söyledi: “Orada SAGEM, kreş ve dükkanlar olacak. Hastaneye yakın bir yer olduğu için dükkanlar bu ihtiyaca göre belirlenecek. Çayırbaşı’ndaki binamızda Roman vatandaşlarımızın gidebileceği SAGEM ve ritim atölyesi kurulacak. Çünkü Roman vatandaşlarımızın yaratılışından itibaren ritim duygusu ağır basar. Bu yüzden çocuklarımız için ritim atölyesi yapacağız.”
YAZAR VE ŞAİRLER EVİ GELİYOR

Kütüphanenin eski başkanlık binasına taşınacağını belirten Erdem, “Kütüphanemiz giriş katında olacak. Üstteki iki katta ise Yazarlar ve Şairler Evi kurulacak. Yazar, şair ve edebiyatçılar muhtelif zamanlarda ilçemize gelerek; imza günleri ve söyleşiler düzenleyecekler” diyerek sözlerini tamamladı.