CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Sarıyer'deki Çayırbaşı Devlet Hastanesi'nin henüz hizmete girememesini TBMM gündemine taşıdı. Engin, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

Çayırbaşı Devlet Hastanesi'nin temeli 2012 yılının Şubat ayında atılmıştı. 2014'de hizmete girmesi beklenen hastanenin hala açılmamış olmasından dolayı CHP'li Engin, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesi sunan Engin, İsmail Akgün ve İstinye Devlet Hastanesi'nin kapasitelerinin Sarıyer'e yetmediğini savundu. Soru önergesine cevabı TOKİ verdi.

CEVAP TOKİ'DEN GELDİ


TOKİ'den verilen cevapta, 350 yataklı hastanenin sözleşmesinin 2012 yılında imzalandığı ve iş sonu olarak da 2014'ün belirlendiği hatırlatıldı. Söz konusu iş için 2017 yılında 263 günlük bir süre uzatımı ile tarihin 5 Ocak 2018 olarak yeniden belirlendiği kaydedildi. Ancak, yüklenici firma kaynaklı olmayan doğalgaz bağlantısından ötürü uzatım hakkının bulunduğu ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre, 30 Mart tarihinden itibaren geçici kabul işlemleri başlatılabilecek.