Tasarımcı Nurçin Çavdar Kütükçü'nin doğadan toplanan bitki ve parçaları aksesuara çevirdi. Bu parçalardan oluşan sergi de Sarıyerli sanatseverlerle buluştu.

Doğanın tasarımla buluştuğu Ölümsüz Doğa Aksesuar Tasarımları Sergisi'nin açılışı, Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Tasarımcı Nurçin Çavdar Kütükçü, "Yaptığım Doğu Karadeniz gezisinden sonra bu sergi planlanmaya başladı aslında. Oradaki bitkilerin canlılığı, doğa bana şehirde yaşamayı zorlaştırır hale getirdi. Kullandığım malzeme olan epoksi reçineyi daha önce biliyordum. Yer döşemelerinin yapıldığı bir malzeme. Bunun bitkilerle de birleşebileceğini düşündüm" dedi.


"TAMAMEN İÇSEL SAVAŞIMLA BU İŞE BAŞLAMIŞTIM"


Sergiden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Kütükçü, "Bu benim, doğum günüm sayılacak bir gün. Çünkü bu kadarını hayal etmemiştim. Ben tamamen içsel savaşımla bu işe başlamıştım. Sergi boyutuna geleceğini hiç düşünmemiştim" diye konuştu. Açılış kurdelesini kesen Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem de sanatla uğraşmanın yaşının olmadığını belirtti. Sergideki eserlerin çok güzel olduğunu kaydeden Erdem, "İyi ki de Karadeniz turuna gitmişsiniz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.