Sarıyer'de önceki gün denize uçan otomobilden nefes kesen operasyonla kurtarılan vatandaş yaşam savaşı veriyor.

Murat Kopuzoğlu isimli vatandaş, Sarıyer’de denize uçan otomobilinin içerisinden 10-15 dakika içerisinde kurtarılmıştı. Olayda Sahil Güvenlik Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Timi (DEGAK-4), vatandaşın kurtarılmasında önemli rol oynadı.  6 metre derinlikte bulunan aracın şoför kapısı çeki ile kırıldı ve sürücü bota alındı. Kalbi durduğu belirlenince de masajla tekrar hayata döndürüldü.

“GEÇ KALINSAYDI BUGÜN YAŞAMAZDI”


Temel yaşam desteği ile kalbi çalıştırılan vatandaş ardından İstinye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kopuzoğlu’nun tedavisi halen bu hastanede sürüyor. Kopuzoğlu'nun eski SAS komandosu olan akrabası Atilla Limanlar, kuzeninin bir mucize eseri hayatta olduğunu kaydetti. Kritik zamanda müdahale yapıldığının altını çizen Limanlar, boğulma olaylarında saniyelerin önemine dikkat çekti. Suyun altında havasız kalınan zamanı bilmediğini dile getiren Limanlar, geç kalınsaydı bugün hayatta olamayacağını belirtti.

“DÜNDEN BERİ UYUTULUYOR”


Sarıyer'de önceki gün denize uçan otomobilden nefes kesen operasyonla kurtarılan vatandaş yaşam savaşı veriyor. Murat Kopuzoğlu isimli vatandaş, Sarıyer’de denize uçan otomobilinin içerisinden 10-15 dakika içerisinde kurtarılmıştı.Kuzeninin dünden bu yana uyutulduğunu söyleyen Limanlar, bu sürenin 3 gün daha süreceğini kaydetti. Dün ateşinin çıktığını da ifade eden Limanlar, bunun, vücut direncinin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Limanlar, bundan sonra Allah’a dua edip bekleyeceklerini söyledi.