Sarıyer Ordulular Derneği (SAODER) Başkanı Ali Yaman, cinsel istismar olaylarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Ülkede yaşanan çocuk istismarı ve cinayetlerine tepkiler çığ gibi büyüyor. Bir tepkide SAODER Başkanı Ali Yaman ve dernek üyelerinden geldi. Yaptığı basın açıklamasında yetkililere seslenen Yaman, istismarcıların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

 “Cinsel istismarcılar idam edilsin”

Son zamanlarda artış gösteren cinsel istismar olaylarına dikkat çeken Yaman, idam konusunda yasal çalışmaların yapılması gerektiğini ifade ederek, “Özellikle son zamanlarda yaşanan, başta çocuk cinayetleri ve istismarcılarına, SAODER üyeleri olarak caydırıcı özelliği olan ağır cezaların verilmesini, eğer bu cezalardan biri idamsa gerekli yasaların yakın zamanda gündeme alınıp kanunlaştırılmasını ve bu suçları işleyen kişilerin halkın önünde ibretlik bir şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Bu ceza Eylül ve Leyla kızımızı geri getirmeyecek, ama bu tarz üzücü olayların yaşanmasını engelleyecek” diye konuştu.

Başkan Yaman’dan çağrı

STK ve derneklere seslenen Yaman, ‘Ses ver Türkiye, sesimizi duyun, bu sese cevap verin” sloganıyla başlattıkları kampanyaya destek olmaları çağrısında bulundu. Başkan Yaman şöyle devam etti: “Buradan Türkiye’de bulunan STK, tüm Ordulu derneklere,  sanatçılara, basın mensuplarına, anne-babalara, Sarıyer’de faaliyet gösteren;  Sinoplular Derneği’ne, Sivaslılar Derneği’ne, Samsunlular Derneği’ne, Gümüşhaneliler Derneği’ne, Giresun derneklerine, Ayaztepe Gençlik Derneği’ne, Kastamonulular Derneği’ne, Trabzonlular Derneği’ne, Ayazağaspor Taraftarlar Derneği’ne seslenmek istiyorum. Hep birlikte sloganımızı ‘Ses ver Türkiye, Sesimizi duyun, Bu sese cevap verin’ diyoruz. Çağrı yaptığımız dernekler, ‘Sarıyer Ordulular Derneği’nin başlattığı kampanya sesini duyduk, bizde çocuk istismarına idam istiyoruz’ deyip onlarda başka bir derneğin ismini söyleyerek  ‘sizde sesimizi duydunuz mu?’ demelerini rica ediyoruz. Çektikleri videolarla bu kampanyayı Türkiye’ye yaymak ve bu konuda güçlü bir kamuoyu oluşturmak istiyoruz. Şimdiden destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”