1193601525442_1458668004354013_614968087_n

İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalılar, Sarıyer’de Şanlıurfalılar adına Belediye Başkanı Şükrü Genç’i öven pankartın asılmasına tepki gösterdi.


Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Durak Parlakçı, Şükrü Genç’e övgüler dizilen pankartın Şanlıurfalılar adına asılmasına tepki göstererek, “Biz bütün partilere aynı mesafede duran bir STK’yız. Kişisel olarak farklı düşüncede olabiliriz ancak dernek olarak herhangi bir partiye, herhangi bir adaya doğrudan destek vermemiz etik değildir” dedi. İstanbul’da kendilerinin yanı sıra ilçe dernekleriyle de temas halinde olduklarını ve birlikte hareket ederek Şanlıurfa’yı en güzel şekilde tanıtmayı, hemşeriler arasındaki birlik, beraberliği sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Parlakçı, “Kaldı ki böyle bir platformun varlığından haberimiz yok. Hayali mi değil mi, resmi mi gayri resmi mi onu da bilmiyoruz.” ifadesini kullandı.

Uzun yıllardan beri Sarıyer’de ikamet eden AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Aday Adayı Adnan Güven de, “Söz konusu pankartta ismi bulunan şahsı tanımıyorum bile. AK Partiliyim ama diğer partide görev yapan arkadaşlarımızla zaman zaman görüşüyoruz. Sonuçta aynı ilçede yaşıyoruz ve birbirimizi tanıyoruz. Şanlıurfalı olmama rağmen Şanlıurfalılar adına asılan pankarttan haberim de yok o pankartta ismi geçen şahsı da tanımıyorum, ismini de duymamışım” diye konuştu.

Sarıyer ve İBB Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan da, pankartı gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, “Birincisi; böyle bir platformun varlığı meçhul, ikincisi; çakma olmasa bile böyle bir pankartın asılması ahlaki değil” dedi. Bu pankartın, CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç’le ilgili diğer pankartlara da şüphe düşürdüğünü belirten Canarıkan, “Belki  diğer pankartlar da sahtedir. Nasıl olsa herkes bizim gibi farkına varamıyor” dedi.

Sarıyer’de yaşayan bazı vatandaşlar da, söz konusu pankartın indirilmesini isteyerek, “Adımızı kullanarak sadece bir partiye destek veriyormuşuz gibi his uyandırılması son derece yanlıştır.” dediler.

Bu arada, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı ise, söz konusu pankartı asan kişiyle bir ilgilerinin olmadığını, böyle bir ismin partilerinde kayıtlı olmadığını, pankartı da kendilerinin astırmadığını açıkladılar.