ÖZEL HABER

Geçtiğimiz aylarda açılan Şehit Münür Alkan Polis Merkezi, Zekeriyaköy’de ki güvenlik zafiyetini ortadan kaldırdı.

Gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla Sarıyer’i İstanbul’un en huzurlu ve güvenli ilçelerinden biri haline getiren Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı Semra Özkaya’nın girişimleri ve mahalle sakinlerinin yoğun talebi sonucunda, Şehit Münür Alkan Polis Merkezi geçtiğimiz aylarda hizmete girmişti.

Muhtar Özkaya, 19.10.2010 tarihinde alınan kararla jandarma bölgesi iken, polisin sorumluluk bölgesine alınan Zekeriyaköy’de açılan karakol hakkında gazetemize konuştu.

“Şükrü Genç’e teşekkür ediyorum

“300-400 m yakınında jandarma karakolu var iken bizim 7 km uzaklıkta ki Sarıyer merkeze gitmemiz zor oluyordu” diyen Özkaya, şöyle konuştu: “Öncelikle başkanımıza ve emniyet müdürümüze samimiyetimle teşekkür ediyorum. Bir olay olduğu zaman polislerin buraya gelmesi zaman alıyordu. Biz bu şikayetimizi yetkililere arz ettik. Nihayetinde çalışmalara başlandı. İlçe emniyet müdürümüz, kaymakamımız ve belediye başkanımız Sayın Şükrü Genç’in, bu konudaki duyarlılıkları göz ardı edilemez. Eski köy hizmetleri binasıydı, belediyenin kıymetli bir yeriydi. Görüşmeler neticesinde karakol yapmaya karar verildi.”

“Polis karakolu caydırıcı bir unsur”

Zekeriyaköy’e açılan polis karakolunun caydırıcı bir unsur olduğuna dikkat çeken Özkaya, “Karakol yapılmadan önce adli vaka çok fazla oluyordu ve Sarıyer’e gitmek gerekiyordu, ayrıca oradan ekip çağırılıyordu. Sırf uzak olduğu için kapanan olaylar oluyordu. Zekeriyaköy çok büyük bir alan olduğu için Sarıyer’in yeterli hizmeti vermesi beklenemezdi. Şimdi artık bir olay olduğunda ekibin hemen geleceği biliniyor. Bu yüzden caydırıcı bir unsur konumunda” ifadelerini kullandı.