Büyükdere’de kurulan baz istasyonuna mahalle sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. Bunun üzerine mülk sahibi gazetemize bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada mülk sahibi kendisini savundu.


IMG_1736Sarıyer Büyükdere Mahallesi Bağlar Yolu Sokak’ta bir evin bahçesinde kurulan Baz İstasyonu mahalleliyi ayağa sert tepkisine neden olmuştu. Haberin Sarıyer Posta Gazetesi sitesinde yayınlamasıyla,  gazetemizi arayan mülk sahibi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mülk sahibinin gazetemize yaptığı açıklamada baz istasyonunun zararsız olduğu ve kurma aşamasında her türlü iznin alındığını belirterek kendini savundu. mahalle sakinlerinin tepkisini anlamadığını bu durumun başka yönlere çekilmek istendiğini belirtti.

Mülk sahibi, "İstasyon kesinlikle zararlı değildir"


Evinin bahçesinde kurulan baz istasyonu hakkında açıklama yapan  mülk sahibi; “Ben bahçemi bir GSM Operatörüne kiraya verdim. Onlar orada istasyonu kurdular. GSM Operatörü bütün izinlerin alındığını ve sağlığa herhangi bir zararının olmadığını belgelerle gösterdiler. Bu öyle 1 2 günde kurulan bir şey değildir. Yapımı aylarca sürdü her türlü inceleme yapıldı. İnceler sonucu çıkan sonuçlar istasyonun kesinlikle zararlı olmadığını gösteriyor” açıklamalarında bulundu.

 “Zararlı olsaydı bahçeme kurdurtmazdım”


Mahallelilerin kıskançlığından sorunun kaynaklandığını belirten mülk sahibi, “niye daha yapım aşamasındayken karşı gelmediler de şimdi geliyorlar? Bu kıskançlıktır, çekememezliktir. Benim de 7 kişilik bir ailem var ve orada yaşıyoruz zararlı olsaydı, ilk önce kendim ve ailemin sağlığı için kurdurtmazdım. Kurulan istasyonun sağlığa hiçbir zararı yoktur. Mahalle sakinleri bilinçsizce tepki gösterdiler, bu tepkilerini doğru bulmuyorum” dedi.