Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, atanamayan öğretmenlerin sorununa değinerek “300 bin öğretmen atama bekliyor. Tabi ki böyle bir tablo karşısında bu özel günde öğretmenlerimizin sorunlarına değinmemek görmezlikten gelmek onlara haksızlık olur” dedi.


Sarıyer’de Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, anlamlı bir ziyaret gerçekleştirerek FHM Mahallesinde oturan Deprem Tahmin Uzmanı Öğretmen Emeklisi Kadir Sütçü’yü ve öğretmen olan eşini ziyaret etti.

“300 bin öğretmen atama bekliyor”


denizzZiyarette Öğretmenler Günü nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Deniz, gelişmiş bir toplumun kaliteli bir eğitimle mümkün olacağını belirtti. 300 bin öğretmenin atama beklediğini belirten Deniz, “Gelişmiş bir toplum, kalkınmış bir ekonomi ancak kaliteli ve nitelikli bir eğitimle mümkündür. Ancak ülkemizde ki rakamsal verilere bakacak olursak her ne kadar başbakanın 15 bin öğretmen ocak ayında atanacağı haberini vermesine rağmen durum çok vahim bir noktadadır. 300 bin öğretmen atama bekliyor. Tabi ki böyle bir tablo karşısında bu özel günde öğretmenlerimizin sorunlarına değinmemek görmezlikten gelmek onlara haksızlık olur. 300 bin öğretmen atama beklerken birçok okulda öğretmensiz beklemektedir. Bu çelişkiyi ülkeyi yönetenler ciddiye alıp düşünmek zorundadırlar. Onun için bu gün buruk bir kutlama yapılmaktadır. Yine Türk Eğitim –Sen’in yapmış olduğu bir araştırmaya göre çalışan öğretmenlerin %80’ni banka kredi borç batağındadır. Yine aynı araştırmanın verilerine göre bu öğretmenlerin %14,8 i bankaların kara listesinde yer almaktalar” şeklinde konuştu.