Hırsızlıktan kazandıkları parayı Abant’ta lüks bir tatil yaparak harcayan şüphelilerin suç dosyaları kabarık çıktı. Şüphelilerin içerisinde Sarıyer’in de bulunduğu 4 ilçede hırsızlık yaptıkları belirlendi. Soygun için girdikleri ev sayısının da 27 olduğu açıklandı.

Abant’a tatilde bulunan bir polis memurunun dikkati, hırsızları yakalattı. İstanbul’da 27 farklı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen 3 şüpheli, polisin ihbarı ile kıskıvrak yakalandı. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin çalışması yakalanan şüphelilerin çok sayıda suça karıştıkları öğrenildi. Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ve Beşiktaş’ta 27 ayrı eve girerek soygun yapan şüphelilerin, Abant’taki otele de sahte kimlik ile giriş yaptığı belirtildi. Otel odasına polis tarafından yapılan baskınla yakalanan hırsızların, Vedat G., Orhan G. ve Eren A. olduğu kaydedildi.

400 BİN TL DEĞERİNDEKİ OTOMOBİLE EL KONULDU 


Şüphelilerden Vedat G.’nin 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. Orhan  G.’nin de 3 yıl hapis cezasının bulunduğu  öğrenilirken, Eren A.’nın da çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı ifade edildi. Şüphelilerin ayrıca Nisan ayında Üsküdar’da soygun için girdikleri evden 800 bin dolar çaldıkları belirlendi. Bu parayla alınan 400 bin lira tutarındaki lüks otomobile de otel baskınında polis tarafından el konuldu.