IMG_7864Kilyos muhtarlığında geçtiğimiz günlerde yaşanan istifa depreminin artçı sarsıntıları sürüyor. Kimileri tarafından istifaların rant paylaşımı nedeniyle gerçekleştiği ileri sürülse de, azalar bu iddiaların doğru olmadığını, asıl nedenin Muhtar Ahmet Turgut Serdarlı’nın göreve geldikten sonraki tavır ve davranışlarında yattığını belirtti. Muhtarın söylemlerinin eylemiyle örtüşmediğine dikkat çeken azalar, “Ne yazık ki, Kilyoslular olarak aldatıldık” dedi.

İstifa eden azalar, gazetemize yaptığı açıklamalarda istifa nedenlerinin rantla ilgili olmadığının altını bir kez daha çizerken, bazı yerel gazete ve haber sitelerinde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu dile getirdi. Muhtar Serdarlı'nın duyarsızlığı sonucunda, seçim öncesi verilen sözlerin havada kaldığını belirten azalar, vaatlerin yerine getirilmediği bir ortamda bulunmalarının anlamsızlığına işaret etti.


Ortaya atılan rant iddialarının tamamen iftiradan ibaret olduğuna değinen azalar, kendilerini istifaya götüren sürecin farklı sebeplere dayandığını vurguladı. Azalar, Muhtar Serdarlı’nın seçim zamanı çizdiği portreden çok uzak bir tavır sergilediğini, kendisine bu durumla ilgili eleştiri getirenlere ağır hakaretlerde bulunduğunu ifade ederek, istifa nedenleri arasında bu konuların başta geldiğini söyledi. Azalar, “Seçim zamanı halka verilen sözlerin yerine getirilmemesi. Toplantıda bunların dile getirilmesi esnasında muhtar tarafından hakarete uğramak. Muhtarın, azalarla birlikte alınan kararları dikkate almayarak sadece kendi bildiğini okuması ve kendi isteklerini yapması. Kilyos halkına ve bize karşı kaba, olumsuz tutumu ve rencide edici davranışları istifamızın gerekçeleridir. Yaşanan istifalar şu anda kaymakamlık tarafından da incelenmektedir” dedi.

Azalardan Emine Gülay Kanarya tarafından gazetemize ulaştırılan istifa dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor:

KUMKÖY (KİLYOS) MUHTARLIĞINA;

 

SARIYER KAYMAKAMLIĞI’NA 20.05 2014 TARİHİNDE İSTİFA DİLEKÇEMİ VERMİŞ BULUNMAKTAYIM.

İSTİFA GEREKESİ AŞAGIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMAKTADIR:

1- KİLYOS KÖYÜ HALKINA VAAD EDİLEN İSTEKLERİN CİDDİYE ALINIP YERİNE GETİRİLMESİ ADINA HERHANGİ BİR GAYRETTE BULUNULMAMASI VE BU NEDENLE GİDEREK ARTAN ŞİKÂYETLER.

2- KÖY HALKININ TALEP ETTİĞİ İSTEKLERE SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERİLMESİNE RAĞMEN, SONRASINDA SORULDUĞUNDA ‘’BU İŞLER BELEDİYE’NİN İŞLERİ’’, ‘’ YAPAMAYIZ PARAMIZ YOK’’ DİYE VERİLEN CEVAPLAR DOLASIYLA BAŞTA MUHTAR ADINA VE İHTİYAR HEYETİ YEDEK ÜYESİ OLMAMA RAĞMEN ALDIĞIM TEPKİLER.

3- MUHTAR OLARAK DAVRANIŞLARININ KÖY HALKI TARAFINDAN SERT VE SOĞUK BULUNMASI.

4- BUGÜNE KADAR YAPTIĞI KONUŞMALARI VE DAVRANIŞLARI, YANIMDA ŞAHİTLERİM OLMASINA RAĞMEN SÜREKLİ İNKÂR ETMESİ.

5- SEÇİM SÜRESİNCE KENDİSİNE YÜREKTEN DESTEK VEREN ARKADAŞLARIMIZIN YAPILAN ŞİKAYETLERİ DİLE GETİRDİKLERİNDE, DUYUM YOLUYLA KENDİSİNE DEDİKODU NİTELİĞİNDE İLETİLEN SÖYLEMLERE İNANARAK TAVIR ALMASI VE BU SEBEPLE KIRILAN KALPLER DOLAYISIYLA ARKADAŞLARIMIZIN İSYANKAR KONUŞMALARININ BENDE YARATTIĞI ÜZÜNTÜLERİ.

6- SEÇİM ÖNCESİ KENDİSİNE VERMİŞ OLDUĞUM DESTEĞİN İNKARI… SEÇİM SONRASI MUHTAR SEÇİLMESİ NEDENİYLE VERMİŞ OLDUĞU KUTLAMA YEMEĞİNE YAKINIMIN CENAZESİ DOLASIYLA KATILAMAMIŞ OLMAM VE 23 NİSAN KUTLAMALARINA YARIM SAATLİK GECİKMEM SEBEBİYLE; 08.05.20 14 TARİHİNDE MUHTARLIK BİNASINDA MUHTAR VE İHTİYAR HEYETİYLE YAPILAN TOPLANTIDA; HEYETTEKİ ARKADAŞLARIMIN ŞAHİTLİĞİ DÂHİLİNDE TARAFIMA YAPILAN ‘’YALANCI’’ YAKIŞTIRMASI VE 3 KERE TEKRAR EDEREK TARAFINDAN ŞAHSIMA ‘’ALLAH BELANI VERSİN’’ DİYE BAĞIRMASI (ADINA BEDDUA MI? YOKSA KÜFÜR MÜ? DEMEM GEREKTİĞİNİ BİLEMEDİĞİM) SANIRIM İSTİFA NEDENİ İÇİN YETERLİDİR…

SONRASINDA DİLEMİŞ OLDUĞU ÖZÜRE RAĞMEN; BÜYÜĞÜM VE AİLE DOSTUM OLMASI SEBEBİYLE SAYGIYLA KARŞILADIĞIM HALDE, ZEDELENEN ONURUM VE ŞAHSIMA YAPILAN AĞIR HAKARETLERİ KABUL ETMEME İMKÂN 0LMAMASI NEDENİYLE, GEREKLİ HİZMETİ VEREMEYECEĞİMDEN DOLAYI ÜZGÜN OLDUĞUMU BELİRTMEK İSTERİM.

KENDİSİNE VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA BAŞARILAR DİLİYORUM.