Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Ali Genç’in başkanlığındaki Sarıyer’in aktif sivil toplum kuruluşu olan Sivaslılar Derneği’ne ziyarette bulundu.


 

sasiderSASİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Genç Sarıyer’deki bir kaç sivil toplum kuruluşunun birleşerek bu derneği kurduğunu belirterek, ‘’SASİDER olarak Temel görevlerimizden biri Sarıyer’in sorunlarını bir sivil toplum kuruluşu olarak sizlere, belediyeye ve diğer ilgili birimlere bildirmek olmalıdır” dedi.

"Esas görevimiz Sarıyer’in sorunlarını gerekli birimlere yansıtmak"


“Derneğimiz bugüne kadar çeşitli aktivitelerde bulundu. Özellikle üniversite öğrencilerine destek veren vakıflara maddi katkılarda bulunduk ve bu katkıları tamamen kendi içimizde hallediyoruz. Dışarıya herhangi bir talepte bulunmuyoruz gücümüz tamamen kendi hemşehrilerimizden gelmektedir. Bu sene yaklaşık 40 öğrencimize Sivaslılar olarak katkıda bulunduk.  Bunun dışında da dernek olarak bütün sosyal projelerde yer almaya gayret ediyoruz ve bunu yaparken en dikkat ettiğimiz şey siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakarak politize olmadan bunları yapmaya çalışıyoruz’’ sözlerini ekledi.

ali genç"Sarıyer’i tanıtan Ödüllü resim ve kompozisyon yarışması düzenlemeyi hedefliyoruz"


Genç, “İlçe Eğitim Müdürlüğü uygun görürse, kaymakamlığın ve Belediyenin katkılarıyla ilk, ortaokul ve lise branşlarında, Sarıyer ilçemizi tanıtan resim, kompozisyon veya makale yarışması düzenleyip ilk üçe giren öğrencilerimize para ödülü vermeyi hedefliyoruz’’ sözlerini kaydetti.

Bilgin: Birlik beraberlik dayanışma ancak sivil toplum örgütleriyle mümkündür


Sivil toplumun önemine değinen Kaymakam Bilgin,‘’Birlik, beraberlik ve dayanışma ancak sivil toplum örgütleriyle mümkün olur. Ancak ne yazık ki Türk toplumu örgütlü bir toplum değil. Bizdeki zayıflık örgütleşmenin önemini kavrayamamaktır’’ dedi.

"Gidemediğin yer senin değildir"


Halil Rıfat Paşa’nın Sivas için düzinelerce çalışma yaptığını belirten Bilgin, ‘’gidemediğin yer senin değildir biz de bu doğrultu da Sivas Şarkışla ilçesine atandığım 2000-2004 yılları arasında birçok çalışmalar yaptık. Valimiz Hasan Can Polat’tı. Onun yardımlarıyla çok ilerleme kaydettik’’ dedi.

sarıyer kaymakamı

"Aşık Veysel’in memleketinde görev yaptım"


Bilgin konuşmasına, ‘Aşık Veysel’in memleketi Şarkışla’da Aşık Veysel’e elimizden geldiğince hizmet etmenin gururunu yaşadık arkadaşlar. Aşık Veysel’in doğup büyüdüğü ev biz göreve gelmeden önce çok kötü bir haldeydi, çökmek üzereydi. Biz Valimizle beraber bir çalışma yürüterek evi restore edip müze haline getirdik evin dış çevresine yalnızca üç ay içerisinde düzenleyip Amfi-tiyatro yaparak 21 Mart büyük ozanın ölüm yıl dönümüne hazır hale getirdik. Şarkışla merkeze ilk heykelini biz diktik, Aşık Veysel Kültür Merkezi’ni yaptık onlarca Aşık Veysel etkinliği yaptık ve onlarca ünlü veya ünsüz halk sanatçımızı etkinliklerimizde halkla buluşturduk. Büyük Aşık için ne yaptıysak az’’ sözlerini ekledi.

Bilgin: Hep beraber çalışarak Sarıyer’in sorunlarını çözeceğiz


ali gençZiyarette; Balıkçılık, madde bağımlılığı ve ulaşım gibi sorunların üzerinde duruldu. Balıkçılıkta Sarıyerlilerin taze ve ucuz balık yiyemediğini belirten Genç, Sarıyer’in belli kesimlerinde su ürünleri kooperatiflerinin balık satışı yapması gerektiğini savundu. Madde bağımlılığını önleme amaçlı spor kulüplerinin önemine vurgu yapıldı. Bunun üzerine Kaymakam Bilgin, “SASİDER ve birçok sivil toplum kuruluşuyla beraber çalışarak Sarıyer’in sorunlarını çözeceğiz’’ dedi.

"Kadın istihdamında önemli yol kat ettik"


Kadınların iş hayatındaki yeri hakkında konuşan Kaymakam Bilgin, kadınlar için ‘’Şefkatli Eller’’ projesinin hayata geçirilmesiyle ve proje kapsamında 90 kadının eğitim gördüğünü 24 kadının da staj görerek mesleğe kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu proje kapsamında yeni kayıt yaptıran kadınlarımızın eğitimi devam ettiğini belirtti.

Erdem'den destek mesajı


Düzenlenen toplantıya Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem de katıldı. Sarıyer'in sorunları konusunda belediye olarak üstüne düşen her şeyi yapacaklarını dile getirdi.

Haber: Taha ÖZTEKİN