Dudo Catering Gıda Organizasyon ve Turizm Ltd. Şti. Sahibi Namık Kaya, merdiven altı üretimle insan sağlığının hiçe sayıldığını söyleyerek, “Alanında titiz ve seçici firma oranı oldukça düşük. Kaliteyi hizmette ön plana almayan firmalar, tedarik üretim ve pazarlama konularında ucuz, kalitesiz üretimi tercih ediyor” diye konuştu.


 

dudo catering Kaya, İki kişilik ve çoklu ev yemekleri, düğün organizasyonları, banket yemekleri, açılış kokteylleri, şirket piknik organizasyonları, barbekü, iş yeri ve bayii toplantıları, lunch box, coffee break, iftar yemekleri, tabldot yerinde üretim ve taşıma yemek üretim konularında hizmet verdiklerini söyledi.

“Hizmet içi eğitimle personel eğitimi yapılıyor”


Kaya şu bilgilere yer verdi: “Gıda yönetmenliği ile ilgili üretim ve denetim belgelerimiz, sertifikalarımız kurumsallık temelinde temin edilerek, hizmet içi eğitimle sürekli personel eğitimi yapılmaktadır. Üretim safhasında tedarikliğimiz gıda malzeme ve ürünlerinde; marka firmaların malları tercih edilmektedir. Satıcı firmaların iç denetimi yapılmakta, kurumsallığı dikkate alınmaktadır. Catering sektörünü analiz etmek kolay değil, öylesine karmaşık merdiven altı üretimle sağlık hiçe sayılmaktadır. Alanında titiz ve seçici firma oranı oldukça düşüktür. Kaliteyi hizmette ön plana almayan firmalar, tedarik, üretim ve pazarlama konularında ucuz kalitesiz üretim tercih etmektedir. Gıda konusunda eğitim ve ehliyetsiz insanlar ‘Önce insan’ mantığından yoksundur. Bütün bunlar göz önüne alındığında merdiven altı firmalar insan sağlığını hiçe saymaktadır.

“Üretimde kimyasal maddeler kullanılıyor”


Namık kayaKaya, “Et, piliç, balık ve sebze-meyve üretimlerinde kaçak ilaçlar, bakanlık denetimi dışında kalan tehlike yaratıcı kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Arazi ve tarlalarımızın yüzde 80’i kirletilmiş durumdadır. Bu şartlarda üretilip tüketiciye sunulan gıda maddeleri tehlike arz etmektedir. Ülkemizde sağlıklı insan nüfusu (demografik yapı) sağlıklı değildir. Bu durum can kayıplarına, iş gücü kayıplarına ve devletimize sağlık harcamalarında ciddi giderlere neden olmaktadır. Tarlada üretim yapan çiftçiden hayvan besiciliğine kadar ve teknolojik gıda üretim safhalarında çalışan insanların ciddi eğitimlerden geçirilmesi, gelecek nesiller açısından önem arz etmektedir” dedi.

İletişim: 0212 223 60 88 – www.dudocatering.com