Sarıyer’in sevilen Simalarından iş adamı Yakup Güngör Mutlu’nun sahibi olduğu ve Karadeniz’in yöresel yemeklerinin bulunduğu Pileki Pide görkemli bir törenle açıldı. Törene iş, siyaset ve medya dünyasından birçok kişi katıldı.

5Yakup Güngör Mutlu’nun Büyükdere’de yıllarca “Canberra Balık” ismiyle işlettiği mekân, 'Pileki Pide' adı olarak Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleriyle hizmete açıldı. Geniş salonu,  deniz manzarası ve farklı konseptiyle de dikkat çekiyor. Bölgenin seçkin mekânlarının başında yer almaya hazırlanan 'Pileki Pide',  Karadeniz'e özgü tatları, odun ateşinde pide çeşitleri, yöresel ev yemekleri, organik kahvaltı çeşitleri ve tatlılarıyla hizmet vermeye başladı.

Açılış kurdelesini Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Mutlu Ailesi birlikte kestiler. Başkan Şükrü Genç, kurdeleyi keserken yaptığı konuşmada, “ Hayırlı, uğurlu olsun. Allah, dostum Yakup Güngör Mutlu’ya bol kazanç versin. Versin ki o da kazancından birazını bize versin. Sarıyer’e hizmet etmek için bizim harcayacağımız yer çok fazla” dedi.6

Açılışta konuşan mekan sahibi Yakup Güngör Mutlu, Pileki’de sunulan bütün tatların Karadeniz yöresine ait olduğunu ve yemeklerde kullanılan malzemelerin birçoğunun Karadeniz’den getirtildiğini söyledi. Alanlarında uzman ustalar tarafından yapılan pidelerle Türkiye’de markalaşma amacında olduğunu belirtti.

Açılış törenine, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in açılışını yaptığı törene çok sayıda seçkin isim katıldı.  AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, İlçe Yöneticileri Ali Bakar ve Murat Kul, CHP eski Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Erdal Sarıgöl, Adnan Ayber ve Hacı Mehmet Bayraktar, Cemil Özbalta, Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun ve Mutlu’nun ailesi katıldı.

www. pilekipide.com  

Tlf: 0 212 218 35 81- 0 212 218 35 82  

2

3

 

 

 

 

 

 

7