Yaklaşık bir ay önce Sarıyer’de kongresini gerçekleştiren Türk Kadınlar Birliği kahvaltıda yerel basınla bir araya geldi. Yeni dönem çalışmalarının da değerlendirildiği kahvaltıda, karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.


Sarıyer Merkez’de bulunan Kav Restaurant’a düzlenen kahvaltıya Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri Bilge Karaduman, Muhteşem Doratlı, Verda Erdem, Nebat Tezel, Ebru Bakır ve Ayşen Şentürk katıldı. Türk Kadınlar Birliği’nin yeni dönemdeki çalışmalarına dair karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Keyifli geçen kahvaltıda Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir, yeni döneme dair basına bilgi verdi.

Cumhuriyet kazanımlarını koruma mesajı


2Türk Kadınlar Birliği’nin köklü bir dernek olduğunu ve yaşamın her alanda kadınların yaşadığı sorunlara çözüm olmak istediklerini belirti. Hedeflerinin Sarıyer’de bulunan tüm kadınlara ulaşmak olduğunu belirten Demir,  “1924 yılında genel merkezi İstanbul’da olarak Nezihe Muhiddin tarafından kurulan Türk Kadınlar Birliği, 1935 yılında amacına ulaştığını düşünerek kendini feshetmiştir. Türk Kadınlar Birliği’nin Sarıyer Şubesini 14 Aralık 2014’de yapılan Genel Kurul toplantısında devralmış bunmaktayız. 16 yıldan beri Nurten Bilgin başkanlığında çalışmalarını yürüten Sarıyer Şubesi yeni yönetimiyle çalışmalarına başlamıştır.  Tüm ekibimizle Atatürk ilke ve Devrimlerini, Cumhuriyetin kadınlara sağladığı kazanımları korumak, kadının sosyal, siyasal ve ekonomik alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmasını sağlamak için tüm gücüyle mücadele edecektir” dedi.

Kahvaltı yapılan konuşmalardan sonra son buldu.