İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından hazırlanan ve inovatif firmaların uluslar arası pazarlara girişini hızlandırılacak program Sarıyer’de tanıtıldı. Çalışmaya göre 100 yerli teknoloji firması Türkiye’ye yatırım çekmesi için ABD’ye gönderilecek.

İSTKA’nın ‘İnovatif Teknoloji Firmalarının Uluslararası Pazara Girişini Hızlandırma ve Rekabet Altyapılarını Destekleme Programı’ İTÜ’ye ait Ayazağa Yerleşkesi’nde tanıtıldı. İTÜ bünyesindeki Teknokent’in işbirliği ile hayata geçen proje ile 100 teknoloji firması uluslar arası pazara girmek için ABD’ye gidecek. Ayrıca Türkiye’ye yatırım çekebilmek için de bu ülkede faaliyet gösterecek. Bu şirketlere ürün geliştirmeleri için Teknoloji Üretim Merkezi tarafından alt yapı desteği de sunulacak.

PROJE SONUNDA GİRİŞİMCİLİK FONU KURULACAK


ABD’ye gidecek firmalar, yatırımcılar, müşteriler ve girişimcilerle bir araya gelecek. Projenin sonunda girişimcilik fonunun da kurulumu sağlanacak. İstanbul Valisi Vasip Şahin de tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada İSTKA’nın 5 farklı güdümlü projeyi desteklediğini anlattı. Şahin, yıl içerisinde de birçok güdümlü projeye destek vereceklerini açıkladı.