Meteoroloji Genel Müdürlüğü pazar gününden itibaren yurt genelinde kar yağışının etkili olmasıyla hava sıcaklıklarında 15 derece birden düşüş beklendiğini açıkladı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü beş günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Pazar günün yurdun büyük bir kesiminde kar yağışı olması beklenen raporda, Pazartesi'nden itibaren yurt genelinde ciddi sıcaklık düşüşleri bekleniyor.

Pazar gününden itibaren İstanbul’da kar yağışı olacak


İstanbul'da kuvvetli lodosun ardından Pazar günü çok kuvvetli sağanak yağmur şeklinde başlayacak, yağışın akşam saatlerinden sonra önce kentin batısında ve yüksek kesimlerinde sonra il genelinde karla karışık yağmura ve gece saatlerinden sonra kar şekline dönüşmesi ve Salı akşamına kadar iç ve yüksek kesimleri başta olmak üzere il genelinde etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Bu hafta sonu İstanbul'da 15 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklığının pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar 10-15 derece düşecek


Hava sıcaklıklarının, hafta sonu ülkemiz genelinde artacağı, hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak yurdun iç, batı ve kuzey kesimlerinde hissedilir derecede (10-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.