İstanbul Avcılar'daki Gelişim Üniversitesi, Japonya'daki ile işbirliği yaparak karadan ve havadan gidebilecek otomobil projesi başlattı. Geliştirilen otomobil eletrik enerjisiyle çalışıyor. 


istanbul trafik

İstanbul Avcılar'daki Gelişim Üniversitesi'nin hazırladığı TÜBİTAK'ın desteklediği 'Babayiğit' adı verilen elektrikli otomobilden sonra Japonya'daki Nagazaki Üniversitesi ile işbirliği yapılarak hazırlanan karadan ve havadan gidebilecek otomobil projesi başlatıldı. 'Gelişim 1' ismi verilen önümüzdeki aylarda prototipini gösterecekleri elektrikli uçan otomobil projesi ile her geçen gün içinden çıkılmaz hale gelen İstanbul trafiğine kısmen de olsa çözüm getirilmesi hedeflendi.

Projeleri TÜBİTAK'ta


Rektör Prof.Dr. Burhan Aykaç, Mühendislik Fakültesi'nin TÜBİTAK desteği ile hazırladığı elektrikle çalışan otomobil projesinin dünya çapında ilgi gördüğünü söyledi. Rektör Prof. Dr Aykaç, ABD'nin yanı sıra Japonya'daki Nagazaki Üniversitesi'nden gelen uzmanların incelemeleri ardından gelecek için ortak proje teklifinde bulunduklarını, bu yıl elektrikle çalışan otomobilin ikinci versiyonu için TÜBİTAK'a proje sunulduğunu açıkladı. Bu projenin birinci ön incelemeden geçtiğini belirten Rektör Prof.Dr. Aykaç, elektrikli otomobilin ikinci versiyonunun bu yıl TÜBİTAK destekli olarak hayata geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını anlattı.