İstanbul Harbiye Askeri Müzesi, dünyanın en büyük seyahat sitelerinden biri olan TripAdvisor tarafından 2015 Mükemmellik Sertifikası’na layık görüldü.


açıkhavaDünyanın her yerinden ziyaretçilerin deneyimlerini yazdığı, üyelerin oylarıyla sektörün en iyilerini seçtiği TripAdvisor.com her sene olduğu gibi bu sene de oylamalar sonucunda en iyilerini seçti. TripAdvisor’ın beş yıldır tüm dünyadaki gezginler adına paylaştığı Mükemmellik Sertifikası, site üyelerinin dünyayı gezerken yaşadıkları seyahat deneyimlerinde yazdıkları yorumlar ve puanlama sistemiyle verildi. Küresel ölçekte başarılı olan işletmeler değerlendirmeye alınırken, ziyaretçilerin olumlu görüşleriyle Harbiye Askeri Müzesi de Mükemmellik ödülüne layık görüldü. 15. Yüzyıldan bugüne kadar tarihin derinliklerindeki eserlerden 8000 kadarını tarih ve kültür sanat meraklılarıyla buluşturan Askeri Müze, böylelikle gezginlerden tam anlamıyla bir güvenoyu almış kabul edildi.

Müze 4.5 puan ile bu sertifikayı almaya hak kazandı


Seyahat edenler için büyük bir farkındalık yaratılmasını sağlayan TripAdvisor Mükemmellik Sertifikası almak için işletmeler, dünya genelinde yapılan değerlendirmeye göre, TripAdvisor yıldız derecelendirmesinde beş üstünden en az 4 yıldız almalı, yorumlar yeni ve olumlu olmalı ve işletmenin sitedeki yetkinlik ve popülerlik sıralaması düşmemeli. 5. yılını dolduran prestijli Mükemmellik Sertifikası, gezginlerden sürekli olarak muhteşem TripAdvisor yorumları alan işletmeleri ödüllendirmektedir. Mükemmellik Sertifikası’nı kazananlar seçilirken, TripAdvisor ödül alacakları belirlemek için yorumlardaki puanları dikkate alan özel bir algoritma kullanıyor. Bu kapsamda Askeri Müze 4.5 puan ile bu sertifikayı almaya hak kazanmıştır

Harbiye Askeri Müze hakkında bilgi


Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüd Başkanlığı'na bağlı olarak İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren Askeri Müze ve Kültür Sitesi komutanlığı koleksiyonlarının zenginliği ve çeşidi açısından dünyanın önde gelen müzelerinden birisidir. 1940 yılına kadar Aya İrini de faaliyetlerini sürdüren ve daha sonra çeşitli süreçlerden geçen Askeri Müze, modern anlamda 10 Şubat 1993 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ün 6 yıl (1899-1905) eğitim aldığı eski Harbiye binasında hizmete açılmıştır. Başlangıçta Osmanlı Cebehanesi’nden intikal eden silahlarla salonlarını açan Askeri Müze, zaman içerisinde toplama, satın alma, bağış yoluyla koleksiyonlarını genişletmiştir. Askeri Müze 15. Yy den günümüze kadar uzanan geniş bir zaman dilimine tarihlenen çok sayıda askeri kültür varlığına sahiptir. Bu eserlerden yaklaşık 8000 kadarı müze salonlarında ve bahçesinde ziyaretçilerin izlenimine sunulmaktadır. Müze salonlarında sergileme tematik veya kronolojik esaslara göre yapılmaktadır.

Kültür Sitesi yer alıyor


Müze faaliyetlerinin yanı sıra dünyanın en eski bandosu olan Mehter Birliği de Askeri Müze bünyesinde yer almaktadır. Mehteran Birliği müzenin açık olduğu (Pazartesi ve Salı hariç) her gün saat 15.00 de canlı performans ile izleyicileriyle buluşmaktadır.  Yine Askeri Müzede yerli, yabancı sivil ve askeri her türlü kültür ve sanat faaliyetlerine açık ‘’Kültür Sitesi’’ kompleksi de yer almaktadır