Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu’ndan 44 öğrenci, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın öncülüğünde, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde karne hediyesi olarak bir günlüğüne polis oldular.


 

2Kilyos’ta Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu’nun talebi üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün desteğiyle Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen çocuklar, polis üniforması giyerek, görev yaptılar. Yapılan etkinlikte okul müdürü Müjdat Kalkan ve öğretmenleri katıldı.

Mutlulukları yüzlerine yansıdı


Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda ikramları yiyen öğrenciler, daha sonra görev başına geçti. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı’nın yakından ilgilendiği öğrenciler, hayatlarında unutamayacakları bir gün yaşadılar. Açılış konuşmasını yapan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, “İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın selam ve sevgilerini iletiyorum. Karne hediyesi olarak, bugün bir aradayız. Hayatınızda başarılar eksik olmasın. Meslektaşlarım, görevinizde başarılar dilerim” dedi.

"İçimizde ukde kalan meslek; polislik"


4Çamırcı’nın konuşmasından sonra söz alan okul müdürü Müjdat Kalkan; “Buraya geliş amacımız; içimizde ukde kalan polis mesleğini bir günlük de olsun yaşayabilmek, tüm Türkiye’deki polislerin çalışmalarına destek ve motive olabilmektir. Hem içimizdeki polis olma sevgisini, hem de polislere olan sevgimizi yaşamak için buradayız. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz. Huzurumuz için her şeyini ortaya koyan polis ve askerlerimize manevi destek için buradayız. İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı’ya da desteklerinden ve bizi burada ağırladıkları için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Miniklerden polislere 1000 TL’lik bağış


5Geçtiğimiz günlerde öğrencilerin oynadığı bir tiyatro oyunundan elde ettikleri 1000 TL’lik geliri polislere bağışladı. Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan polis ve askerlerin iftar yemeklerini karşılamak için bağışlayan okul müdürü Müjdat Kalkan, çeki, Sarıyer İlçe Emniyet Müdür Yardımcısına teslim etti.

Görev başına geçtiler


Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı ve görevli polis mensupları tarafından görev dağılımı yapılan çocuklar harekete geçti. Polis kıyafetleri giyen öğrenciler, emniyet içindeki birimlerde görevlendirildiler. Grup halinde görevlendirilen öğrenciler, telsizle anons yaparak, trafik kontrolü, yaparak, etkinliğe polis arabalarıyla devriyeye çıktı.

3 8 7 6 9