Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının başladığı bugün Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’den çarpıcı bir ‘Cumhuriyet’ mesajı geldi…
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Cumhuriyet yaşam biçimi olursa, yaşadığımız sorunlar en aza inecektir.”dedi.

COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

Bugün başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, gazetemin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ ilgili özel açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, “Cumhuriyet Bayramı’nın ve Cumhuriyetin önemi çok fazla! Cumhuriyet’in önemi Türkiye’de çok fazla! Türkiye’yi Cumhuriyet'in bir ülkesi olarak bilen yurt dışındaki insanlar içinde çok önemli. Yarın da coşkuyla burada olacağız. Daha farklı gösterilerle en iyi şekilde cumhuriyetimizi kutlamaya çalışacağız.”dedi.

YAŞAM BİÇİMİ OLSUN

Cumhuriyetin yaşam biçimi olması gerektiğini söyleyen Başkan Genç, şunları kaydetti; “Biz Cumhuriyeti senede bir kez kutlamak veya kağıt üstünde, slogan olarak değil yaşam biçimi yaptığımızda anlamı ortaya çıkıyor. O zaman şu anda yaşadığımız sorunlar çok daha aza inecektir. Doğudaki terör, yaşadığımız 15 Temmuzda girişilen darbe veya doğu güneydoğu Anadolu’da olan direkt ülkeyi yakından ilgilendiren meselelerin tümü eğer cumhuriyet yaşam biçimi olursa ve insanlarda bunu özümserlerse bu sorunlar en aza inecektir” dedi.