Bilgili Holding-Doğuş Holding ortaklığıyla yapılması planlanan ve 108 villa, 15 bin kişilik salon, mağazalar ve restoranlarla yapılaşmanın önünü açacağı için tepki çeken Park Orman Tabiat Parkı projesine ruhsat verilmeyeceği açıklandı.


‘Diren Fatih Ormanı İnisiyatifi’nin aylardır gündeme taşıdığı proje için Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç, “İddia edildiği gibi Fatih ve Kuzey Ormanları’ndaki yapılaşmalara imar izni ve ruhsatı vermedik. Vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.


bugolav ev

‘İmar izni vermeyeceğiz’


Basına sızan proje tanıtımından görsellerde ‘bungalov’ adı verilen villalar…

Genç, “Sivil Toplum Kuruluşları’nın ve halkın içinde olmadığı hiçbir girişimin parçası da olmadık. Olmayacağız” derken, konuyu takip eden ‘Diren Fatih Ormanı İnisiyatifi’ bunu bir söz olarak kabul ettiklerini ve konunun takipçisi olacaklarını duyurdu.

‘Söz kabul ederiz’


İnisiyatiften “Sarıyer Belediyesi’nin konu hakkında gösterdiği hassasiyete teşekkür ederken, bu açıklamayı Belediye Başkanı Şükrü Genç’in bir sözü olarak aldığımızı belirtiriz. Bu açıklama ardından yaşanacak sürecin ve belediyenin takipçisi olmaya devam edeceğiz” açıklaması yapıldı.

‘Ormana villa, stadyum, çarşı, dükkan yapılmaz…! Şahenk ve Bilgili daha az para kazansın!’

Şahenk-Bilgili ortaklığındaki Park Orman Tabiat Parkı planında 108 villa, 15 bin kişilik salon, lüks restoranlar, yürüme bantları ve mağaza gibi yapılar bulunmaktaydı. Projeye karşı çıkanlar, Bilgili Holding ve Sarıyer Belediyesi önünde eylemler gerçekleştirmiş, konuyu sosyal medyada da gündeme taşımıştı. Serdar Bilgili ve Ferit Şahenk’in aynı zamanda Galataport projesinde de ortaklıkları bulunuyor.