Vatan Partisi Sarıyer ilçe örgütünün düzenlediği etkinlikte konuşan İstanbul Milletvekili 2.bölge Adayları Tayfun İçli, seferberlik çağrısında bulunarak, “Vatan Partisi olarak biz halkımızda oy istemiyoruz. Biz halkımızda seferberliğe katılmalarını istiyoruz. Burada siz konukların huzurunda sayın muhtarlarımıza seferberlik görev emrini tebliğ ediyoruz” dedi.


DSC_1211Vatan Partisi Sarıyer ilçe örgütü tarafından düzenlenen ‘152 Ada Vatandır’ isimli kahvaltılı söyleşi yoğun katılımla gerçekleşti. Büyükdere’de bulunan Riva’da gerçekleşen etkinliğe İstanbul Milletvekili 2.bölge Adayları Tayfun İçli, Vatan Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Soner Polat, Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mete Sander, ilçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda partili katıldı.

5Önemli mesajların verildiği söyleşi öncesi söz alan Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mete Sander, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini ifade ederek mücadele çağrısında bulundu.  Sözlerine Deniz Gezmiş’ten alıntı yaparak devam eden Sander, “Ülkemizin içinde bulunduğu durumu özetlemek adına daha önce yapılan bir konuşmadan alıntı yapmak istiyorum. Günlerden 29 Ekim 1968 dava arkadaşlarıyla Samsun’dan Ankara’ya yürümeye başlayan ve Samsun Atatürk Anıtı önünde ulusa seslenen Deniz Gezmiş  ‘Büyük Türk milleti!  Atatürk için toplandık. Milli kurtuluş idealini yaşatmak için  toplandı. Karanlık güçlere dur demek için, milletçe yabancı uşaklığında kurtulmak için, tam bağımsız gerçekten demokratik bir Türkiye için Gazi Mustafa Kemal’i n  saflarında olalım’. Bu sözler durumu özetliyor ve bu sözlere fazla bir şey de eklemenin bir anlamı yok. İşte varan partisinin vizyon ve misyonu bu sözlerde sakladı. Bu sözlerin altına ben ve dava arkadaşlarımız imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

  “Anadolu’da insanlar göç ettirildi”


1Daha sonra söz alan İstanbul Milletvekili 2.bölge Adayları Tayfun İçli, seferberlik vurgusu yaptı.  Türkiye’de bir çok düşüncenin ortak noktada buluştuğuna dikkat çeken İçli, “Hangi  siyasi parti olursa olsun, hangi dünya görüşü olursa olsun artık ülkemizin ateşten bir çemberin içinde alındığı  konusunda  ortaklaştılar.  Bizler özgürlük getirdiğimizde, demokrasi getirdiğimizde emperyalist güçler çeşitli projelerle değerlerimize saldırdılar.  İste emperyalist politikalar halkları katledildi. Yanı başımızdaki Irak’ta nelerin olduğunu gördük. Suriye ‘de durum aynen.  Bugün  Anadolu’da insanlar göç ettirildi. Kadınlar kucaklarında bebeklerle sokaklarda yaşama mahkum edildi. Bizlerin iktidarında emperyalist politikaları geçerliği olmayacak” dedi.

“Terör örgütü kendi mahkemelerini  kurdu”


Doğu ve Güneydoğu’da devlet hakimiyetinin bulunmadığını iddia eden İçli, “Doğu ve güneydoğu bölgesinde artık devlet yok.  Bu alanlarda hakimiyet ve egemenlik terör örgütüne teslim edildi. Siyasi iktidar  askerlerimizin kışlası ve polis merkezlerini işlevsizleştirdi. Terör örgütü kendi mahkemelerini  kurdu. Avrupa Birliği bizleri aşağılayan kararlar alıyor. Ordumuz Ergenekon ve Balyoz davalarıyla bitirilmek istendi.  Yolsuzluk almış başını gidiyor. Hukuk güvenliği yok. Bizler Vatan Partililer bu durum karşında atalarımız yaptığı gibi ülkemizi bu durumdan kurtarmak için seferberliğe davet ediyoruz. Vatan Partisi Kuvayi Milliye ruhuyla hareket eden bir partidir. Bizler bu bağlamda halkımızda oy istemiyoruz. Halkımızın bu seferberliğe katılmasını istiyoruz. Türk milleti olarak bu tarihi görevi yerine getirmeliyiz. Siz değerli konukların huzurunda muhtarlarımıza seferberlik görev emrini tebliğ ediyoruz” şeklide konuştu.

2Yapacağı  ‘152 Ada Vatandır’ adlı sunum öncesi kısa bir konuşma yapan Vatan Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Soner Polat ise, Bir emekli subay,  “Bizlerin siyaset yapması için 3 tane temek unsuru var.  Bunlardan birincisi Atatürk ilke ve devrimleridir. İkincisi; Cumhuriyetimizin temel değerleridir.  3 ise ülkemizin ve milletimizin hayati kutsal çıkarlarında gösterilen hassasiyettir. Ama bunların  hiç biri yerine getirilmedi.  Resmi bayramlarımız yasaklandı, T.C amblemleri söküldü, Atatürk Heykelleri parçalandı, bayrağımız yakıldı… Tüm bunlara karşı Vatan Partisi alanlara çıktı. Bizim partimiz  yolu Atatürk’ün çizmiş olduğu çağdaş ve aydınlık yoldur” ifadelerini kullandı.

Etkinlik  Vatan Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Soner Polat’ın yaptığı ‘152 Ada Vatandır’ adlı sunum sonrası sonra erdi.